Arıklı'dan Disiplin Tüzüğü'nün iptaline ilişkin açıklama "Gerekli yasal düzenleme Meclis'te yapılır"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabından Disiplin Tüzüğü'nün iptaline ilişkin açıklama yaparak "gerekli yasal düzenleme Meclis'te yapılır" dedi.
Arıklı'nın açıklaması şu şekilde:
"GEREKLİ YASAL DÜZENLEME MECLİSTE YAPILIR…
Bugün AYM başörtüsü tüzüğü ile verdiği iptal kararının, Bakanlar Kurulunun yetki aşımı yaptığı, bu konunun tüzükle değil yasa ile yapılması nedeni ile olduğu anlaşılmaktadır.
Hükümetimiz, kararın gerekçesi yayınlandıktan sonra bu konuda gerekli yasal düzenlemeyi yapacak, çocuklarımızın öğrenim hakkının gasp edilmesini mutlak surette önleyecektir.
AYM kararını bayram yaparak sevinç gözyaşları ile karşılayanların, bu kararı bir kaç defa okumalarında fayda var."
Benzer haberler
Featured
Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz"
Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor
115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi
OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026)
Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı
Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı
Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı
24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı




