Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Üçlü anlaşmaya ilişkin ortak açıklama “Anlaşma, üç devlet arasındaki savunma işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor" Bağımsızlık Yolu'nun Uluslararası Savaş Karşıtı Konferansı ortak deklarasyonu yayımlandı İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü 64. Mehmetçik Üzüm Festivali’nin 6. gününde spor ve kültür buluştu Meta'nın akıllı gözlükleri İngiltere'de yasaklanıyor Alagadi Fest 2026 bu akşam başlıyor KTTB “Korkunun değil güvenin egemen olduğu bir ülkede yaşamak hepimizin ortak hakkı” KTAMS Temmuz ayı açlık sınırını açıkladı Güney Kıbrıs'ta yıllık enflasyon temmuz ayında geriledi Lapta Gençlik Kampı'nda “Milli Bilinç Kampı” gerçekleştirilecek Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden fizyoterapistlere yatırım destek kredisi GSI projesinin imza töreninde Güney Kıbrıs'ın yer almaması yankı uyandırdı LTB'nin Surlariçi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu Kıbrıslı Rum motosikletliler, Bostancı ve Astromerit kapılarını bugün “kısa süreliğine kapatacak” KTOEÖS “Okullarda PDR ve özel eğitim ihtiyaçları görmezden geliniyor” Pazar günü bazı yollar 3 saatliğine trafiğe kapatılacak! Güney Kıbrıs, İsrail ile babutsa konusunda iş birliği yapacak Ebola salgını büyüyor: Virüs mutasyona uğramış olabilir Güney Kıbrıs’ta kabine değişikliği sonrası yeni bakanlar göreve başladı Oğuz “Hedefimiz dijital devlet ve güçlü kurumlar” Üçlü anlaşmaya ilişkin ortak açıklama “Anlaşma, üç devlet arasındaki savunma işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor" Bağımsızlık Yolu'nun Uluslararası Savaş Karşıtı Konferansı ortak deklarasyonu yayımlandı İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü 64. Mehmetçik Üzüm Festivali’nin 6. gününde spor ve kültür buluştu Meta'nın akıllı gözlükleri İngiltere'de yasaklanıyor Alagadi Fest 2026 bu akşam başlıyor KTTB “Korkunun değil güvenin egemen olduğu bir ülkede yaşamak hepimizin ortak hakkı” KTAMS Temmuz ayı açlık sınırını açıkladı Güney Kıbrıs'ta yıllık enflasyon temmuz ayında geriledi Lapta Gençlik Kampı'nda “Milli Bilinç Kampı” gerçekleştirilecek Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden fizyoterapistlere yatırım destek kredisi GSI projesinin imza töreninde Güney Kıbrıs'ın yer almaması yankı uyandırdı LTB'nin Surlariçi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu Kıbrıslı Rum motosikletliler, Bostancı ve Astromerit kapılarını bugün “kısa süreliğine kapatacak” KTOEÖS “Okullarda PDR ve özel eğitim ihtiyaçları görmezden geliniyor” Pazar günü bazı yollar 3 saatliğine trafiğe kapatılacak! Güney Kıbrıs, İsrail ile babutsa konusunda iş birliği yapacak Ebola salgını büyüyor: Virüs mutasyona uğramış olabilir Güney Kıbrıs’ta kabine değişikliği sonrası yeni bakanlar göreve başladı Oğuz “Hedefimiz dijital devlet ve güçlü kurumlar”
Dolar
Euro
Sterlin

Ara bölgede kayıp şahıslar atölye çalışması yapılacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Ara bölgede kayıp şahıslar atölye çalışması yapılacak

Kıbrıs'taki Kayıp Şahıslar Komitesi (CMP) ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC), “Kayıp Şahıslar Mekanizmaları: Kaderi Açıklamak ve Aileleri Desteklemek” başlıklı uluslararası uzman atölye çalışmasının açılışı için ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Barış Gücü’nden (UNFICYP) verilen bilgiye göre, 16-17 Ekim tarihleri arasında Lefkoşa'daki Ledra Palace Otel'de yapılacak etkinlik için,  16 Ekim’de saat 09.00’te  basın toplantısı yapılacak. Bu uzman atölyesi, ICRC'nin kayıp kişiler konusunda başlattığı dünya çapındaki çabanın bir parçası olurken Lefkoşa da uzmanlara ev sahipliği yapacak beş küresel mekândan biri olarak seçildi. Atölye çalışmasının özel amacı, kayıp insan aileleri yararına insani müdahaleyi geliştirmek için kayıp kişiler üzerinde etkili mekanizmaların kurulması üzerinde çalışan temsilcileri ve uzmanları bir araya getirmek olarak açıklandı. Yapılan açıklamada atölye çalışmasını takip etmek isteyen basın mensuplarının 14 Ekim Pazartesi 15.00’e kadar [email protected] e-posta adresinden kayıtlarını yaptırmaları gerektiği ve basin kartlarıyla birlikte etkinlik günü saat 08.45’te Ledra Palace Otel’de hazır bulunmaları gerektiği belirtildi. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Üçlü anlaşmaya ilişkin ortak açıklama “Anlaşma, üç devlet arasındaki savunma işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor" 7 Ağu 2026 15:14 Bağımsızlık Yolu'nun Uluslararası Savaş Karşıtı Konferansı ortak deklarasyonu yayımlandı 7 Ağu 2026 15:07 İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü 7 Ağu 2026 15:00 64. Mehmetçik Üzüm Festivali’nin 6. gününde spor ve kültür buluştu 7 Ağu 2026 14:52 Meta'nın akıllı gözlükleri İngiltere'de yasaklanıyor 7 Ağu 2026 14:43 Alagadi Fest 2026 bu akşam başlıyor 7 Ağu 2026 14:35 KTTB “Korkunun değil güvenin egemen olduğu bir ülkede yaşamak hepimizin ortak hakkı” 7 Ağu 2026 14:30 KTAMS Temmuz ayı açlık sınırını açıkladı 7 Ağu 2026 14:02 Güney Kıbrıs'ta yıllık enflasyon temmuz ayında geriledi 7 Ağu 2026 13:55