Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Japonya'nın güneyine ilerleyen Dolphin Tayfunu nedeniyle uçuşlar iptal edildi Nijeryalı genç, çocukluk hayalini kendi otomobilini üreterek gerçeğe dönüştürdü Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ağustos 2026) FAA yüzlerce Boeing 737 Max uçağına inceleme istedi ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentilerin aksine geriledi Metehan ve Lokmacı'da geçişler kısa süreliğine durdu Küresel gıda fiyatları 3,5 yılın zirvesinde Çalışma Dairesi, sıcakta çalışma yasağına uymayan 19 iş yerine uyarı verdi Tayland’da okul saldırısı: Sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı Taçoy “UBP’nin en kötü hali CTP’nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır” Hasipoğlu “Kadın kooperatiflerinde çalışanların sosyal sigorta primlerinin tamamını karşılayacağız” Hafta sonu Lefkoşa’da ralli heyecanı yaşanacak Brent petrolün varili 83,10 dolardan işlem görüyor Haftalık gıda denetim sonuçları açıklandı: İki yerli ürün imha edilecek Meteoroloji Dairesi açıkladı: Hava sıcaklığı yükselecek KIB-TEK “Ot temizliğiyle ilgili iddialar doğru değil" Nöbetçi eczaneler (7 Ağustos 2026) Ölümlü kazada yeni gelişme: Yalan beyanda bulunan şahıslar tutuklandı! İncirli "Yaşlıların kaliteli ve erişilebilir bakım hizmeti alması en temel önceliğimiz" Girne'de korkutan yangın! Japonya'nın güneyine ilerleyen Dolphin Tayfunu nedeniyle uçuşlar iptal edildi Nijeryalı genç, çocukluk hayalini kendi otomobilini üreterek gerçeğe dönüştürdü Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ağustos 2026) FAA yüzlerce Boeing 737 Max uçağına inceleme istedi ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentilerin aksine geriledi Metehan ve Lokmacı'da geçişler kısa süreliğine durdu Küresel gıda fiyatları 3,5 yılın zirvesinde Çalışma Dairesi, sıcakta çalışma yasağına uymayan 19 iş yerine uyarı verdi Tayland’da okul saldırısı: Sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı Taçoy “UBP’nin en kötü hali CTP’nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır” Hasipoğlu “Kadın kooperatiflerinde çalışanların sosyal sigorta primlerinin tamamını karşılayacağız” Hafta sonu Lefkoşa’da ralli heyecanı yaşanacak Brent petrolün varili 83,10 dolardan işlem görüyor Haftalık gıda denetim sonuçları açıklandı: İki yerli ürün imha edilecek Meteoroloji Dairesi açıkladı: Hava sıcaklığı yükselecek KIB-TEK “Ot temizliğiyle ilgili iddialar doğru değil" Nöbetçi eczaneler (7 Ağustos 2026) Ölümlü kazada yeni gelişme: Yalan beyanda bulunan şahıslar tutuklandı! İncirli "Yaşlıların kaliteli ve erişilebilir bakım hizmeti alması en temel önceliğimiz" Girne'de korkutan yangın!
Dolar
Euro
Sterlin

Antijen ve PCR test kiti alınıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Antijen ve PCR test kiti alınıyor

Bakanlar Kurulu, 330 bin adet antijen ve 250 bin adet PCR test kiti alınması için karar üretti.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan kararlar şu şekilde:

"Bakanlar Kurulu, "Covid-19 Genel Salgın Hastalık" kapsamında halkımıza verilmekte olan sağlık hizmetlerinin yeterliliğinin ve devamlılığının sağlanabilmesi ve toplum taraması ile açılım programı sürecinde sektör taramaları için gereksinim duyulup ivedilikle temini gereken 70.000 adet Covid-19 Antigen Test Kiti (Rapid Antigen Kitleri) ve setlerinin KDV dahil toplam 1.750.000 TL karşılığında, Bakanlar Kurulunun almış olduğu E.S.(K-I)21-2020 sayı ve 21.12.2020 tarihli kararı ile "Covid-19 Genel Salgın Hastalık Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Yapılacak Mal Alımı İhalelerinde Kamu İhale Yasası Kurallarının Altı Aylık Bir Süre İçin Uygulanmamasına İlişkin Yasa Gücünde Kararname"nin 4'üncü maddesi uyarınca, T.C. Sağlık Bakanlığı kuruluşu olan USHAŞ'tan, Sağlık Bakanlığı 2021 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan 07-01-01-1-2-04-1-06-9-9-01 "Corona Virüsü ile Mücadele Projesi" hesabına mahsuben temin edilebilmesi hususunda Sağlık Bakanlığının yetkili kılınmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu, "Covid-19 Genel Salgın Hastalık" kapsamında halkımıza verilmekte olan sağlık hizmetlerinin yeterliliğinin ve devamlılığının sağlanabilmesi ve toplum taraması ile açılım programı sürecinde sektör taramaları için gereksinim duyulup ivedilikle temini gereken 10.000 adet Covid-19 Antigen Test Kiti (Rapid Antigen Kitleri) ve setlerinin KDV dahil toplam 250.000 TL karşılığında, Bakanlar Kurulunun almış olduğu E.S.(K-I)21-2020 sayı ve 21.12.2020 tarihli kararı ile "Covid-19 Genel Salgın Hastalık Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Yapılacak Mal Alımı İhelelerinde Kamu İhale Yasası Kurallarının Altı Aylık Bir Süre İçin Uygulanmamasına İlişkin Yasa Gücünde Kararname"nin 4'üncü maddesi uyarınca, T.C. Sağlık Bakanlığı kuruluşu olan USHAŞ'tan "Sağlık Fonu"
hesabına mahsuben temin edilebilmesi hususunda Sağlık Bakanlığının yetkili kılınmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu, Covid-19 Genel Salgın Hastalık kapsamında halkımıza verilmekte olan sağlık hizmetlerinin yeterliliğinin ve devamlılığının sağlanabilmesi ve toplum taraması ile açılım programı sürecinde sektör taramaları için gereksinim duyulup ivedilikle temin edilmesi gereken 250,000 adet Covid-19 Antigen Test Kiti (Rapid Antigen Kitleri) ve setlerinin KDV dahil toplam 5.750.000.- TL karşılığında ve 250,000 adet PCR Test Kiti ve Setlerinin 730.000.-USD karşılığında, E.S.(K-I)21-2020 sayı ve 21.12.2020 tarihli Bakanlar Kurulunun almış olduğu
"Covid-19 Genel Salgın Hastalık Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Yapılacak Mal Alımı İhalelerinde Kamu İhale Yasası Kurallarının Altı Aylık Bir Süre İçin Uygulanmamasına İlişkin Yasa Gücünde Kararname"nin 4'üncü maddesi
uyarınca, T.C. Sağlık Bakanlığı kuruluşu olan USHAŞ'tan ve T.C. Devlet Malzeme  Ofisinden, Sağlık Bakanlığı 2021 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan 07-01-01-1-2- 04-1-06-9-9-01 "Corona Virüsü ile Mücadele Projesi" hesabına mahsuben temin edilebilmesi hususunda Sağlık Bakanlığının yetkili kılınmasına karar verdi."

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 6 May 2023 17:36 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 26 Nis 2023 16:11 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 21 Nis 2023 10:16 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 18 Nis 2023 16:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 31 Mar 2023 14:15 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 29 Mar 2023 11:45 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 24 Mar 2023 10:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 17 Mar 2023 19:22 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 10 Mar 2023 19:20