“Anti-Militarist Barış Harekatı” adı altında etkinlikler düzenlenecek
“Anti-Militarist Barış Harekâtı” adı altında, 11 Ağustos Cuma akşamı etkinlikler düzenlenecek.
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Etkinlikler 11 Ağustos Cuma akşamı saat 19.00’da Bandabuliya’nın olduğu sokak olan Uray Sokak’ta bulunan araç park yerinde gerçekleştirilecek.
YKP’den yapılan açıklamada, 8. gerçekleştirilecek etkinliğe, “Kıbrıs’ın her yanından çeşitli siyasi parti, grup ve bağımsız aktivistlerin” katılacağı belirtildi.
Etkinlikte 19.00-21.00 saatleri arasında önce “Kıbrıs sorunu, anti-militarizm ve mücadele” tartışılacak ve herkesin katılımına açık forum gerçekleştirilecek, ardından 21.00-24.00 saatleri arasında ise, müzikli etkinlikler yapılacak. Gecede Cosmic Alert, Latin Gardash, Averta Liberta, Radio Pangea sahne alacak.
YKP açıklamasına göre, “Kıbrıs’ın her yanından çeşitli siyasi parti, grup ve bağımsız aktivistlerin” etkinlik davetinde özetle şu ifadeler kullanıldı:
“Uluslararası müzakereler ve ‘çatışmaların çözümü’ mantığının, Kıbrıs’ın bölünmüşlüğünü sonlandırmaları için sonuçsuz ve yetersiz kaldığı ortaya çıktı. Crans Montana’daki son başarısız deneme, Kıbrıs’ın insanları arasında hayal kırıklığı ve bıkkınlığa sebep oldu.
Bu sebeplerden dolayı, konuyu elimize almaya, hayalini kurduğumuz ve tahayyül ettiğimiz Kıbrıs’ı inşa etmeye kararlıyız. Her insanın Kıbrıs’ta, tüm diğer politik meselelerden daha fazla hayatımıza gölge düşürmüş olan Kıbrıs sorunu olmadan yaşama hakkını talep ediyoruz. Savaş tehdidi ve silahların gölgesi olmadan, barış içinde birlikte yaşama hakkını talep ediyoruz. Militarizm kültürü, bölünmeyi güçlendirerek katkı sağlar ve paralel olarak milliyetçilik, toplumsal cinsiyet ve cinsellik, çevrenin ve ekolojik-kentsel ortak alanların tahrip edilmesi gibi meselelerle ilgisi olan diğer baskıcı yapıları destekler ve devamını sağlar.
Hedefimiz, federasyonu aşağıdan inşa etmek ve birleşik bir Kıbrıs’ı oluşturacak yapıları kurmak ve uygulamak için çalışmaya devam etmektir. Zamanı geldi; koşullar, çözümü aşağıdan getirmemizi gerektiriyor ve bu hedefe yönelik kilit ise, insanların çoğunluğunun desteğini kazanacak bir kitle hareketidir. Tüm grupları, sendikaları, örgütleri ve kişileri bizimle birlikte yürümeye, sorumluluklarımızı üstlenmeye, yanlışlarımızı düzeltmeye ve birleşik bir Kıbrıs’ta yaşayabilmemiz için yeni bir yol çizmeye davet ediyoruz.
11 Ağustos’ta, 2010 yılından bu yana 8. kez ‘Anti-militarist Barış Harekatı’nı düzenleyerek, ‘barış harekatının silah, nefret, güç veya ölüm içermeyen gerçek anlamını yeniden talep ediyoruz.”
Hedefimiz, federasyonu aşağıdan inşa etmek ve birleşik bir Kıbrıs’ı oluşturacak yapıları kurmak ve uygulamak için çalışmaya devam etmektir. Zamanı geldi; koşullar, çözümü aşağıdan getirmemizi gerektiriyor ve bu hedefe yönelik kilit ise, insanların çoğunluğunun desteğini kazanacak bir kitle hareketidir. Tüm grupları, sendikaları, örgütleri ve kişileri bizimle birlikte yürümeye, sorumluluklarımızı üstlenmeye, yanlışlarımızı düzeltmeye ve birleşik bir Kıbrıs’ta yaşayabilmemiz için yeni bir yol çizmeye davet ediyoruz.
11 Ağustos’ta, 2010 yılından bu yana 8. kez ‘Anti-militarist Barış Harekatı’nı düzenleyerek, ‘barış harekatının silah, nefret, güç veya ölüm içermeyen gerçek anlamını yeniden talep ediyoruz.” Benzer haberler
Featured
Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı!
Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız”
Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı!
Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor
Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda!
Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı
22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme!
KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz"
Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor


