Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali Mustafa Cecelli konseriyle sona erecek Güney Kıbrıs’taki bazı bölgelerde şiddetli yağışın etkili oldu Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı Erhürman "İşler daha fazla çığırından çıkmadan belirtmeyi yükümlülük addediyorum" Arıklı "YDP yarın yapılacak meclis toplantısına katılmayacak" İskele'de şiddetli fırtına ve yağış etkili oldu Hawaii'yi kasırga vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti, 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı LTB, Kemal Şemiler Caddesi’nde kanalizasyon çalışmalarına başlıyor Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde konuştu "Gençlik gelecek değil, bugündür" Meclis yarın “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplanacak 5. Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması Sergisi açıldı Venezuela'da 131 mahkûm serbest bırakıldı Gazze'de sağlık hizmetleri durma riskiyle karşı karşıya İtfaiye merdiveni yetişmeyince 11. kattan kurtarma sepetine atlayarak kurtuldu Trafik denetimlerinde iki kişi tutuklandı, 41 araç trafikten men edildi En fazla yağış Balıkesir'de kaydedildi Türkiye’de üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim ücretleri belirlendi Tarihi Cumhurbaşkanlığı binası sanat ve kültür merkezine dönüştürülüyor Üstel "Güvenlik algıyla değil, rakamlarla ölçülür, gerçek açıktır ülkemiz güvendedir" İranlı yetkiliden Trump'a "Hürmüz Boğazı konusundaki blöfler yerine kendi güvenliğinden endişelen" 7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali Mustafa Cecelli konseriyle sona erecek Güney Kıbrıs’taki bazı bölgelerde şiddetli yağışın etkili oldu Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı Erhürman "İşler daha fazla çığırından çıkmadan belirtmeyi yükümlülük addediyorum" Arıklı "YDP yarın yapılacak meclis toplantısına katılmayacak" İskele'de şiddetli fırtına ve yağış etkili oldu Hawaii'yi kasırga vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti, 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı LTB, Kemal Şemiler Caddesi’nde kanalizasyon çalışmalarına başlıyor Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde konuştu "Gençlik gelecek değil, bugündür" Meclis yarın “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplanacak 5. Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması Sergisi açıldı Venezuela'da 131 mahkûm serbest bırakıldı Gazze'de sağlık hizmetleri durma riskiyle karşı karşıya İtfaiye merdiveni yetişmeyince 11. kattan kurtarma sepetine atlayarak kurtuldu Trafik denetimlerinde iki kişi tutuklandı, 41 araç trafikten men edildi En fazla yağış Balıkesir'de kaydedildi Türkiye’de üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim ücretleri belirlendi Tarihi Cumhurbaşkanlığı binası sanat ve kültür merkezine dönüştürülüyor Üstel "Güvenlik algıyla değil, rakamlarla ölçülür, gerçek açıktır ülkemiz güvendedir" İranlı yetkiliden Trump'a "Hürmüz Boğazı konusundaki blöfler yerine kendi güvenliğinden endişelen"
Dolar
Euro
Sterlin

"Ankara temaslarımın esas amacı KKTC'de enerji krizini önlemek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Ankara temaslarımın esas amacı KKTC'de enerji krizini önlemek"
Reklam

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu Ankara’da temaslarda bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Türkiye Tabii Kaynaklar ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile görüşen Amcaoğlu temasları ile ilgili BRT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Amcaoğlu, Fuat Oktay ile görüşmesinde tüm dünyanın yanı sıra KKTC’de de yaşanan enerji-arz güvenliğindeki sıkıntılar, enerjinin sürekliliği ve ekonomik olması için gerekli yatırımlar konularının ele alındığını söyledi.

İktisadi ekonomik işbirliği protokolü paralelinde planlamalardan da bahsedildiğini belirten Amcaoğlu, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın kendilerine desteklerini yinelediğini söyledi.

Ankara temaslarının esas amacının KKTC’de bir enerji krizi yaşanmasını önlemek olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, 21 ekim’de yapılacak enerji zirvesinde ele alınacak konuların Türkiye Tabii Kaynaklar ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile görüştüklerini belirtti.

Amcaoğlu “önümüzdeki Şubat veya Mart aylarında yapılacak olan Uluslararası enerji konferansındaki rolümüzü TC yetkilileri ile birlikte belirlerken neler yapılacağını tekrardan yüz yüze konuşmaktı. Şükürler olsun her zamanki gibi iyi niyetle bizlere bu konuda atılması gereken adımları, verecekleri destekleri beyan ettiler” diye konuştu.

Ekonomik işbirliği protokolü nezdinde Ekonomi Bakanlığı olarak üstlerine düşenleri yaptıklarını anlatan Amcaoğlu, Ankara ziyareti sırasında ASEL-SAN’ı da ziyaret ettiklerini söyledi. “Elimiz dolu dolu KKTC’ye döneceğiz” diyen Bakan Amcaoğlu, önümüzdeki dönemde Kıbrıs Türk elektrik Kurumu ile ilgili adımlar atılacağını söyledi.

Amcaoğlu iyi niyetle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti, enerji krizini aşma noktasında herkesi fikir paylaşımında bulunmaya davet etti.

Amcaoğlu kısa bir süre sonra hem elektrik arz güvenliği hem de dünya ile enterkonnekte olmak için adımlar atılacağını belirtti.

Benzer haberler

Featured
7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali Mustafa Cecelli konseriyle sona erecek 16 Ağu 2026 18:33 Güney Kıbrıs’taki bazı bölgelerde şiddetli yağışın etkili oldu 16 Ağu 2026 18:14 Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı 16 Ağu 2026 18:06 Erhürman "İşler daha fazla çığırından çıkmadan belirtmeyi yükümlülük addediyorum" 16 Ağu 2026 17:58 Arıklı "YDP yarın yapılacak meclis toplantısına katılmayacak" 16 Ağu 2026 17:50 İskele'de şiddetli fırtına ve yağış etkili oldu 16 Ağu 2026 17:35 Hawaii'yi kasırga vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti, 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı 16 Ağu 2026 13:56 LTB, Kemal Şemiler Caddesi’nde kanalizasyon çalışmalarına başlıyor 16 Ağu 2026 13:36 Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde konuştu "Gençlik gelecek değil, bugündür" 16 Ağu 2026 13:23