"Anayasa Mahkemesi'nde hukuki süreç başlatıldı"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), bu günden itibaren tüm kamu sağlık merkezlerinde poliklinik hizmetlerinin duracağını açıkladı.
Tıp-İş Yönetim Kurulu sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“1. Sağlık Bakanlığı ile uzlaşıya varılarak düzenlenen hekim kadrolarının Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından münhallerinin ilan edilmesi
2. Nöbet ücretlerinin yasal mevzuata uygun şekilde ödenmesi
3. Sağlık hizmetlerinin devamlılığı için görev yerinden ayrılamayan kamu sağlık çalışanlarının yemek ihtiyaçlarının karşılanması
4. Resmi gazetede 31 Mart 2021 tarihinde yayınlanan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkı’nın 4 ay süreyle durdurulmasına yönelik Yasa Gücü’nde Kararname’nin iptal edilmesi
talepleriyle 02 Nisan 2021 Pazartesi günü başlattığı acil, tanı ve tedaviyle ilgili kurullar dışındaki tüm kurulların durdurulması şeklindeki eylemlilik sürecinde hükümet edenler tarafımızla herhangi bir diyaloğa girmemiştir. Durum 06.04.2021 tarihinde yapılan Tıp-İş Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı’nda değerlendirilmiş ve 08 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren mevcut kurul eylemimizin devamıyla birlikte tüm kamu sağlık merkezlerinde poliklinik hizmetlerinin de durdurulması şeklinde eylemlilik sürecinin artırılması kararı alınmıştır.”
Açıklamada, acil Servisler, Acil Durum Hastanesi, Onkoloji, Hemodiyaliz, Talasemi Merkezi, 112 Hızır, Yoğun Bakım, ameliyathaneler, anjiyografi, endoskopi, kolonoskopi, yatan hasta tedavileri ile Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında bulunan Ateş Poliklinikleri ve aşılamalar devam edeceği bildirildi.
Bununla birlikte bahse konu Yasa Gücünde Kararname’nin iptali için 06 Nisan 2021 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nde hukuki süreç başlatıldığı belirtilen açıklamada, hükümetin, talepler ile ilgili somut adımlar atmaması halinde eylemlilik sürecinin artarak devam edeceği kaydedildi.
TAK
Benzer haberler
Featured
Peksever “KIB-TEK’te hüküm giymiş personelin görevde tutulması kabul edilemez”
Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et"
Taçoy “Mülkiyet sorunu tehditlerle çözülemeyecek kadar ciddi bir konu”
Larnaka Belediyesi ile Manama Belediyesi kardeş belediye ilan edildi
Baykal Tüneli Belgeseli seyirciyle buluşuyor
Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi
Menelau "Federasyondan başka model yok"
A-Level sonuçlarıyla YTB kontenjan başvuruları cuma günü başlıyor
Güney Kıbrıs'ta yasadışı çöp alanlarıyla kameralı mücadele


