Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Girne ve Ercan-İskele yolunda iki ayrı kaza: Bir sürücü tutuklandı, bir kişi yaralandı Komite gündemindeki karar tasarısı ve yasa tasarısını Genel Kurul'un gündemine sevk etti Minareliköy’de iş kazası: 28 yaşındaki işçi yaralandı Endonezya'da şiddetli deprem Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetmişti, ölüm nedeni belli oldu UKÜ’den Batı Nil Virüsü için bilimsel çağrı Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk” En son hava durumu tahminleri (12 Eylül 2026) Norveç Prensesi Astrid hayatını kaybetti Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Eylül 2026) Dedektörle arama yaparken bin yıllık hazine buldu Polis Akademisi için 5 öğrenci seçilecek KÖDER'in "41 Kadın 41 Hayat" sergisi ekimde açılacak Üstel kabinede değişiklik yaptı! 2026-2027 eğitim öğretim yılında 105 öğrenciye burs Hafta sonu hava nasıl olacak? (12-18 Eylül haftalık hava tahmin raporu) ABD'de enflasyon ağustosta beklentilere paralel geldi Girne ve Ercan-İskele yolunda iki ayrı kaza: Bir sürücü tutuklandı, bir kişi yaralandı Komite gündemindeki karar tasarısı ve yasa tasarısını Genel Kurul'un gündemine sevk etti Minareliköy’de iş kazası: 28 yaşındaki işçi yaralandı Endonezya'da şiddetli deprem Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetmişti, ölüm nedeni belli oldu UKÜ’den Batı Nil Virüsü için bilimsel çağrı Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk” En son hava durumu tahminleri (12 Eylül 2026) Norveç Prensesi Astrid hayatını kaybetti Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Eylül 2026) Dedektörle arama yaparken bin yıllık hazine buldu Polis Akademisi için 5 öğrenci seçilecek KÖDER'in "41 Kadın 41 Hayat" sergisi ekimde açılacak Üstel kabinede değişiklik yaptı! 2026-2027 eğitim öğretim yılında 105 öğrenciye burs Hafta sonu hava nasıl olacak? (12-18 Eylül haftalık hava tahmin raporu) ABD'de enflasyon ağustosta beklentilere paralel geldi
Dolar
Euro
Sterlin

Anastasiadis'in Seyşeller seyahatleri mercek altında

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Anastasiadis'in Seyşeller seyahatleri mercek altında
Reklam

Kıbrıs Rum Meclisi Denetleme Komitesi’nin, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ve ailesinin 2015 yılında Suudi Arabistan Şeyhi’nin özel jetiyle Seyşeller’e seyahat gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusunu mercek altına aldığı belirtildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Meclisi Denetleme Komitesi’nin dün bu konu hakkında bir toplantı gerçekleştirdiğini yazarken toplantıda yer alan ayrıntılara yer verdi.

Gazete, Anastasiadis’in 2018 yılında Suudi Arabistan Şeyhi’nin özel jetiyle Seyşeller’e seyahati kabul ettiğini ancak 2015 yılında seyahat yaptığını kamuoyu önünde kabul etmediğini anımsattı.

Gazete haberinde ayrıca Suudi Arabistan şeyhi ve ailesine 42 Kıbrıs vatandaşlığı verildiğini de hatırlattı.
Habere göre, Kıbrıs Rum Meclisi Denetleme Komitesi toplantısında açıklamalarda bulunan Rum Sivil Havacılık Dairesi yetkilisi Haris Antoniadis, 3 Ağustos 2015 tarihinde, “Boeing 767 200 N767” tipi bir uçağın Seyşeller’e gitmek üzere sabah 07.04’te Larnaka Havalimanı’ndan havalandığını; aynı uçağın 13 Ağustos’ta ise Seyşeller’den gelip, Larnaka Havalimanı’na iniş yaptığını söyledi.

Uçuşların, özel uçuş olarak kaydedildiğini yazan gazete, uçuş tarihlerinin Anastasiadis ve ailesinin Seyşeller seyahat tarihiyle uyduğunu belirtti.

Habere göre, Kıbrıs Rum Sivil Havacılık Dairesi yetkilisi açıklamasında ayrıca uçuşun, devlet başkanlarının sahip olduğu “kod 1” uçuşuna sahip olduğunu, bu uçuşun kullanılmasıyla uçak vergisinin ödenmediğine de dikkat çekti.

Aynı yetkili, belirtilen tarihlerde Suudi Arabistan Şeyhinin şirketlerinin uçaklarıyla uçuş gerçekleştirilmediğini de söyledi.

Gazete, teyit edilmemekle birlikte, bahse konu Suudi Arabistanlının, 2015 yılında bu tip uçağa sahip olduğu ancak daha sonra bunu sattığının tespit edildiğini de belirtti.

Gazete toplantıda dün ortaya çıkanlarla birlikte Anastasiadis ve ailesinin Suudi Arabistan Şeyhinin uçağıyla seyahat edip etmediğinin netleştirilemediğini, bunun netleştirilmesi sorumluğunu ise Sivil Havacılık Dairesi’nin üstlendiğini yazdı.

Habere göre, Kıbrıs Rum Milletvekili İrini Haralambidu ise toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in Seyşeller’e özel bir uçakla gerçekleştirdiği iki seyahatten bahsederek bu iki uçuşun 42 pasaportlu Suudi Arabistanlıya ait olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Politis gazetesi “Anastasiadis: Seyahatin Giderlerini Cebimden Ödedim- Boeing, Suudi Arabistanlı Arkadaşının” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in ailesiyle birlikte Seyşeller’e gerçekleştirdiği Ağustos 2015 ve Ağustos 2018 tarihlerindeki  ziyaretlerde, Suudi Arabistan Şeyhi Abdul-rahman Khalid Salen bin Mahfouz’a ait özel uçağın kullanıldığını yazdı.

Anastasiadis’in 2018 yılındaki seyahatin Suudi Arabistan prensinin kendisine tahsis ettiği uçakla gerçekleştirdiğini kabul ettiğini yazan gazete, Kıbrıslı Rum liderin Başkanlık Ofisi Müdürünün dünkü Denetim Komitesi toplantısı sırasında ise 2015’te Seyşeller’e gerçekleştirilen uçuşta kullanılan özel uçağın kime ait olduğunu söylemeyi ret ettiğini kaydetti.

Habere göre, Başkanlık Ofisi Müdürü, buna, sorulması halinde yazılı olarak yanıt vereceğini söyledi.
Gazete, Kıbrıs Rum Meclisi Denetleme Komitesi üyelerinin daha sonra elde ettikleri bilgilerin, 2015 yılında kullanılan uçağın Suudi Arabistan prensinin şirketine ait olduğunu ortaya koyduğunu yazdı.

MALEZYALI LOW’UN VATANDAŞLIĞI

Öte yandan Alithia gazetesi, İngiliz “The Guardian” gazetesinde yer alan araştırmaya dayanarak Malezyalı vergi kaçakçısı Jho Taek Low’un,  “Kıbrıs vatandaşlığı” almak için, müşterileri için yabancı pasaport alma konusunda uzman olan bir İngiliz şirketinden yardım istediğini yazdı.

Bahse konu Londra şirketinin, siyasi olarak açığa çıkmış olduğunu bilmesine karşın Low ile işbirliği yaptığını yazan gazete, İngiliz şirketinin ayrıca Low’un Ay.Napa’da taşınmaz mal satın alması için bir Kıbrıs Rum muhasebe şirketini de aracı olarak kullandığını belirtti.

TAK

Benzer haberler

Featured
Girne ve Ercan-İskele yolunda iki ayrı kaza: Bir sürücü tutuklandı, bir kişi yaralandı 12 Eyl 2026 10:40 Komite gündemindeki karar tasarısı ve yasa tasarısını Genel Kurul'un gündemine sevk etti 12 Eyl 2026 10:27 Minareliköy’de iş kazası: 28 yaşındaki işçi yaralandı 12 Eyl 2026 10:19 Endonezya'da şiddetli deprem 12 Eyl 2026 10:14 Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetmişti, ölüm nedeni belli oldu 12 Eyl 2026 10:10 UKÜ’den Batı Nil Virüsü için bilimsel çağrı 12 Eyl 2026 09:40 Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında 12 Eyl 2026 09:35 Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi 12 Eyl 2026 09:22 Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk” 12 Eyl 2026 08:38