Amcaoğlu “Maalesef bugünlerde muhalefet ve hükümet tarafı ağzına geleni söylüyor”

Voice Kıbrıs Haber
Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de katıldığı ‘Manşet+’ programında mecliste yaşananları değerlendirdi.
Meclis konuşulurken, 50 milletvekilinin ve yasamanın konuşulması gerektiğinin altını çizen Amcaoğlu, “sadece UBP’yi, YDP’yi ve DP’yi değil, orada görev yapan diğer vekillerin de, 50 milletvekilinin de ne yaptığını konuşalım” dedi. “Bazen susmak, belki de hiç konuşmamak hatta az konuşmak gerekir” diyen Amcaoğlu, “maalesef bugünlerde herkes ağzına geleni söylüyor. İster muhalefet olsun, ister hükümet tarafı olsun.
Bence bu meclisi halkından koparmaktan uzaklaştırmaktan başka bir şey yapmıyor” şeklinde konuştu.
Bakan Amcaoğlu, 2025 yılının ekonomik anlamda öncekilerden çok daha zorlu geçeceğinin altını çizerek, bu nedenle eksiksiz ve gününde yapılması gereken çok şey bulunduğunu söyledi.
Bugünkü tartışmaların bir fayda getirmeyeceğini ifade eden Amcaoğlu, 2025 yılı bütçesinin 12 Kasım Salı günü meclis komitesinde görüşülmeye başlanması gerektiğini kaydetti. Amcaoğlu, “Bütçe görüşmelerini komitede başlatmamak bu memlekete yapılabilecek en büyük kötülüktür, ihanettir. Bunları kendimi de katarak, 50 milletvekili için söylüyorum” dedi.
Yapılan tartışmaların ve ortaya konulan görüşlerin sürece katkı sağlamadığını ifade eden Amcaoğlu, başta eğitim ve sağlık olmak üzere bir çok konuda bekleyen yasa olduğunu anımsattı ve “hastanelerde ilacımız yok, çocuklarımız konteynerlerde okula gidiyor. Bu sadece oradaki bakanların sorumluluk alanı değil. Yetersizlikler ve sistemsizlikler nedeniyle bu sorunları yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bakan Amcaoğlu, hükümet ve muhalefetin bir araya gelerek konuyu yeniden istişare yapmasına ihtiyaç olduğunu belirterek, ancak bunun geri adım olarak görülmemesi gerektiğinin de altını çizdi. Amcaoğlu, “hep ileriye doğru adım atalım. 50 milletvekili olarak hep birlikte ileriye doğru adım atmayı becermeliyiz. Geri adım atılmasını isteyerek değil, konsensüs ya da adı her ne olursa olsun onu sağlayarak birlikte ileriye doğru adım atmayı sağlamak için hareket etmeliyiz” dedi.
Benzer haberler
Featured
Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi
Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir
Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı
Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı
ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom
İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız"
Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı
Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi
YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor




