Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Gemi kazasında yaşamını yitiren Orhan Bekret defnedildi Mehmet Nuri Ayran ve Saliha Miray Biçer son yolculuklarına uğurlandı Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan yarın son yolculuğuna uğurlanacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Ekim 2026) “Geleceği Yazan Kadınlar Programı” tanıtıldı Girne Belediyesi yeni dönem kursları düzenliyor Ercan Havalimanı çevresinde dron uçuşlarına üç aylık yasak Brüksel'de görüşmeler yapan İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nden AB’ye "Kıbrıs" çağrısı Borsa günü yüzde 0,43 değer kazanarak tamamladı CTP, aday adaylarının tanıtım etkinliklerini Lefkoşa’da tamamladı Mimarlar Odası, 8. Mekan Anlatımı Metin Yarışması düzenliyor Sivil Havacılık Müdürü Bolkan “Ercan’daki sorun giderildi, uçuşlar aksamadan sürecek” Haftalık gıda denetimleri: Üç ürüne imha ve iade Kıb-Tek ”Görevlerini yerine getiren çalışanlarımıza yönelik engellemeler kabul edilemez” Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yağmurlu hava geliyor Kamuda örgütlü sendikalar El-Sen’e grevlerle destek verecek... "Pazartesiden itibaren eylemler, grevler artacak" Bir naaşın daha kimliği belirlendi Nöbetçi eczaneler (9 Ekim 2026) Ali Başman, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı 249 kg et ve et ürünü imha edildi Gemi kazasında yaşamını yitiren Orhan Bekret defnedildi Mehmet Nuri Ayran ve Saliha Miray Biçer son yolculuklarına uğurlandı Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan yarın son yolculuğuna uğurlanacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Ekim 2026) “Geleceği Yazan Kadınlar Programı” tanıtıldı Girne Belediyesi yeni dönem kursları düzenliyor Ercan Havalimanı çevresinde dron uçuşlarına üç aylık yasak Brüksel'de görüşmeler yapan İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nden AB’ye "Kıbrıs" çağrısı Borsa günü yüzde 0,43 değer kazanarak tamamladı CTP, aday adaylarının tanıtım etkinliklerini Lefkoşa’da tamamladı Mimarlar Odası, 8. Mekan Anlatımı Metin Yarışması düzenliyor Sivil Havacılık Müdürü Bolkan “Ercan’daki sorun giderildi, uçuşlar aksamadan sürecek” Haftalık gıda denetimleri: Üç ürüne imha ve iade Kıb-Tek ”Görevlerini yerine getiren çalışanlarımıza yönelik engellemeler kabul edilemez” Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yağmurlu hava geliyor Kamuda örgütlü sendikalar El-Sen’e grevlerle destek verecek... "Pazartesiden itibaren eylemler, grevler artacak" Bir naaşın daha kimliği belirlendi Nöbetçi eczaneler (9 Ekim 2026) Ali Başman, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı 249 kg et ve et ürünü imha edildi
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Amcaoğlu "Herhangi bir kirliliğe rastlanmadı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Amcaoğlu "Herhangi bir kirliliğe rastlanmadı"
Reklam

Başbakanlık Müsteşarı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Suriye kaynaklı petrol sızıntısı konusunda bugün itibarıyla kriz masasının görevini tamamladığını, bundan sonra sürecin Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından takip edileceğini açıkladı.

Suriye kaynaklı petrol sızıntısı ile ilgili son gelişmeler bugün kriz komitesinin Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda yer alan toplantısında değerlendirildi. Toplantı sonrasında Başbakanlık Müsteşarı, Kriz Yönetimi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ve Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun açıklama yaptı.

AMCAOĞLU

Amcaoğlu, Suriye kaynaklı petrol sızıntısıyla ilgili 30 Ağustos Pazartesi akşamı bir kriz komitesi oluşturduklarını anlatarak, komitede yer alan kişilerle çok yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu süreçte yapılanları özetleyen Amcaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kıyı emniyeti konusunda geldiği noktayı takdirle izlediklerini dile getirerek, insansız hava araçlarının kendilerine büyük katkı yaptığını aktardı.

“HERHANGİ BİR KİRLİLİĞE RASTLANMADI”

Yapılan tüm ihbarların değerlendirildiğini ve ihbarların tamamına yakının yerinde gözlemlendiğini ifade eden Amcaoğlu, herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını belirtti.

Dün yapılan tespitte nohut büyüklüğünde katılaşmış, özelliğini yitirmiş birikintiler tespit edildiğini dile getiren Amcaoğlu, bunların rüzgarın yönüyle İskenderun Hatay’a doğru hareket halinde olduğunu söyledi.

“SÜRECİ TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI TAKİP EDECEK”

Uzmanlardan alınan bilgilere göre sızıntının önemli bir kısmının ağırlaşarak dibe çöktüğü, bir kısmının buharlaşıp uçtuğunu kaydeden Amcaoğlu, bugün yapılan toplantıda, artık sürecin özellikle Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın takip edeceği sonucuna ulaştıklarını bildirdi.

Herhangi bir tehlike ihbar edilmesi halinde tekrar kriz masasının oluşturulabileceğine vurgu yapan Amcaoğlu, bugün itibarıyla kriz masasının görevini tamamladığını, bundan sonra sürecin Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından takip edileceğini yineledi.

“ACİL BİR EYLEM PLANI OLUŞTURULMASI İÇİN BAKANLIK GÖREVLENDİRİLDİ”

Bundan sonra ciddi çalışmalar ortaya koymak gerektiğinin altını çizen Müsteşar Amcaoğlu, acil bir eylem planının oluşturulması için Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın görevlendirildiğini açıkladı.

Bunun yanı sıra Kıyı Emniyeti ile birlikte Avrupa Birliği’ne sunulan projenin, bu yılki görüşmelerde tekrar gündeme getirilerek, hızlı şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Amcaoğlu, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti gibi kuruluşların güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Devlet Laboratuvarı’nın yanması nedeniyle ülkede analizlerle ilgili sıkıntı yaşandığını belirten Amcaoğlu, analizler konusunda gerekirse ülkedeki üniversitelerden destek alınabileceğini, ihtiyaç olması halinde Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen yetkililerin de kendilerine yardımcı olabileceğini söylediğini belirtti.

“CİDDİ HAZIRLIK GEREK”

Bu süreçte kriz komitesinde yer alan tüm taraflara teşekkür eden Amcaoğlu, bu tip olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti. Bu olaylara karşı ciddi bir hazırlık gerektiğini ifade eden Amcaoğlu, bundan sonraki süreci takip edeceklerini de bildirdi.

COŞKUN

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da, bu süreçte destekleri nedeniyle Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne, Hüseyin Amcaoğlu’na ve ülkedeki yetkililere teşekkür etti.

Coşkun, vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girip, balık avlayabileceğini toplantıdan çıkan sonucun bu olduğunu kaydetti.

TAK

Benzer haberler

Featured
Gemi kazasında yaşamını yitiren Orhan Bekret defnedildi 9 Eki 2026 22:10 Mehmet Nuri Ayran ve Saliha Miray Biçer son yolculuklarına uğurlandı 9 Eki 2026 22:03 Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan yarın son yolculuğuna uğurlanacak 9 Eki 2026 21:48 Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Ekim 2026) 9 Eki 2026 21:43 “Geleceği Yazan Kadınlar Programı” tanıtıldı 9 Eki 2026 21:36 Girne Belediyesi yeni dönem kursları düzenliyor 9 Eki 2026 21:31 Ercan Havalimanı çevresinde dron uçuşlarına üç aylık yasak 9 Eki 2026 21:24 Brüksel'de görüşmeler yapan İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nden AB’ye "Kıbrıs" çağrısı 9 Eki 2026 20:58 Borsa günü yüzde 0,43 değer kazanarak tamamladı 9 Eki 2026 20:45