Amcaoğlu " GABFEST 2026’nın bundan sonraki tüm etkinliklerini iptal ettik"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Girne-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, GABFEST 2026’nın bundan sonraki tüm etkinliklerini iptal etme kararı aldıklarını açıkladı.
Amcaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Yaşadığımız elim gemi faciası hepimizi derinden sarstı. Hayatını kaybedenlerin acısı yüreğimizdeyken, kayıplarımıza ulaşılması için yürütülen çalışmalar da halen devam ediyor.
İlk günden itibaren bu acının gerektirdiği hassasiyetle hareket ettik; programlarımızı durdurduk ve planlanan etkinliklerimizi erteledik.
Bugün geldiğimiz noktada ise, belediye meclis üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, 21 Ağustos’ta başlayan ve 3 Ekim’e kadar devam etmesi planlanan GABFEST 2026’nın bundan sonraki tüm etkinliklerini iptal etme kararı aldık.
GABFEST bizim için haftalar süren büyük bir hazırlığın ve emeğin ürünü. Ancak hiçbir organizasyon, hiçbir konser, hiçbir etkinlik yaşadığımız acının önünde değildir.
Bu nedenle; sanatçılarımızdan organizasyon ekiplerimize, sponsorlarımızdan iş birliği yaptığımız kurumlara kadar sürecin parçası olan herkesin anlayışıyla GABFEST 2026 yolculuğumuzu burada sonlandırıyoruz.
Önceliğimiz bugün eğlenmek değil; acımızı paylaşmak, kayıplarımıza ulaşılmasını beklemek ve ailelerinin yanında olmaktır.
Hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar dilerim."
Benzer haberler
Featured
En fazla yağış 26 kg olarak İskele'de ölçüldü
Erhürman, Holguin görüşmesi başladı
Hellimde küçükbaş hayvan sütü oranının yüzde 51’de kalması bekleniyor
POLVAK, Royal Palace Hotel çalışanlarına yangın güvenliği eğitimi verdi
Mimarlar Odası ve Ortopedik Özürlüler Derneği’nden engellilere yönelik standartların gözetilmesi çağrısı
ABD halkı valilik seçimleri için 36 eyalette sandık başına gidiyor
Çocukluk çağı lösemisinde erken tanı hayat kurtarıyor
Brent petrol fiyatlarında zirveden sert dönüş
Florida’da özel jet yerleşim yerine düştü: 9 kişi hayatını kaybetti




