Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Akansoy “Anlaşma adadaki istikrarı tehdit ediyor” Şahali “İzaha muhtaç siyasi atamalarla devlet yönetimi sürdürülemez” Dört ayrı bölgede yangın: Evler ve tarım alanları zarar gördü Kürşat'tan Çavuş'a “Ben söylerim tamburam ne çalar" Tedbirsiz yakılan ateş, 3 dönümlük alanı kül etti! Kaza yapıp yaralanan sürücü alkol testini reddedince tutuklandı! İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz” Nöbetçi eczaneler (9 Haziran 2026) EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Akansoy “Anlaşma adadaki istikrarı tehdit ediyor” Şahali “İzaha muhtaç siyasi atamalarla devlet yönetimi sürdürülemez” Dört ayrı bölgede yangın: Evler ve tarım alanları zarar gördü Kürşat'tan Çavuş'a “Ben söylerim tamburam ne çalar" Tedbirsiz yakılan ateş, 3 dönümlük alanı kül etti! Kaza yapıp yaralanan sürücü alkol testini reddedince tutuklandı! İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz” Nöbetçi eczaneler (9 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

'Amacımız geçmişteki dayanışmamızı gelecek kuşaklara aktarmak'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Amacımız geçmişteki dayanışmamızı gelecek kuşaklara aktarmak'

Ayyannililer (Aydın) Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği fotoğraf yarışmasının sergisi Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. 27 Ocak’ta açılan sergi 31 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek. Fotoğraflar, 5-12 Şubat tarihleri arasında Güzelyurt Belediyesi Sergi Salonu’nda da sergilenecek.

Yarışma fotoğrafları yanı sıra sergideki bir bölümde de 1974 öncesine ait “Nostaljik Ayyanni (Aydın)” fotoğrafları da yer alıyor. Ayyannililer (Aydın) Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği fotoğraf yarışmasının jüri üyeliğini Buket Özatay, Yıltan Taşçı ve Mustafa Evirgen yaptı. 15 fotoğrafçının 150 eseri mekansal portre ve portre, mekan ve manzara ile yerel yaşam konularında değerlendirildi. 7 fotoğraf, para, plaket ve madalya ödülüne layık görülürken, 44 fotoğraf da sergilemeye değer bulundu. Buna göre, birinciliğe seçilen Fatma Arca, “Kara Tahta” isimli fotoğrafıyla Zihni İmamzade Anısına Ayyannililer (Aydın) Kültür ve Dayanışma Derneği Ödülü kazandı. Öztan Özatay Fotoğraf Sanatı Teşvik Ödülü’nü “Acısı İlk Günkü Gibi” isimli fotoğrafıyla Neray Oykan aldı. Oykan yarışmanın ikincisi oldu. İsmail Bozat, “Çeşme-İ Kebir” isimli fotoğrafı ile Zihni İmamzade Anısına Ayyannililer (Aydın) Kültür ve Dayanışma Derneği Ödülü’ne, “Üzümün Aşkı” isimli fotoğrafı ile de Zihni İmamzade Anısına Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Zihni İmamzade Anısına Jüri Özel Ödülü’nü “O Yol” isimli fotoğrafı ile İnanç Soyer aldı. Zihni İmamzade Anısına Jüri Özel Ödülü’nü “Acı” isimli fotoğrafıyla İnanç Soyer kazandı. Ayyannililer (Aydın) Kültür ve Dayanışma Derneği Özel Ödülü “Anılara Bakış” isimli fotoğrafı ile Veysi Canateş kazandı. Açılışta konuşan Dernek Başkanı Cemal Dermuş, vefa duygusuyla hareket ettiklerini kaydederek, “Amacımız Baf’ın en büyük Türk köyü olan Ayyanni’yi (Aydın) ve Ayyannilileri tanıtmak, geçmişteki dayanışmamızı ayakta tutarak gelecek kuşaklara aktarmak” dedi. Açılışta, CTP Genel Başkanı ve CTP Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman ile Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Sanat İşleri Sorumlusu Dt. Filiz Besim de konuşma yaptı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” 2026-06-09 20:08:00 Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" 2026-06-09 19:58:00 Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde 2026-06-09 19:53:00 Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı 2026-06-09 19:48:00 TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek 2026-06-09 19:39:00 Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak 2026-06-09 19:21:00 Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” 2026-06-09 19:11:00 TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" 2026-06-09 19:06:00 ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor 2026-06-09 18:45:00