Altın fiyatlarında 1 ayın en büyük haftalık kaybı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Altın fiyatlarının haftanın son işlem gününü yatay bir seyirle kapatması bekleniyor. Buna rağmen küresel piyasalardaki satış baskısının etkisiyle altın fiyatları, 1 ayın en büyük haftalık kaybına.
Ons altın, bugün yüzde 0,05 artışla 2.429 dolar civarında işlem gördü.
Gram ve çeyrek fiyatları, ons altının performansına paralel seyretti.
Yatırımcılar ABD'de eylülde beklenen faiz indiriminin büyüklüğüne ilişkin daha fazla ipucu bekliyorlar.
ABD'de dün açıklanan veri, işsizlik maaşı başvurularının geçen hafta beklenilenden fazla düştüğünü göstererek istihdam piyasasına ilişkin endişelerin abartıldığına işaret etti.
Piyasalar verinin ardından 50 baz puan büyüklüğünde beklenilenin üzerinde bir faiz indirimi olasılığını yüzde 69'dan yüzde 54'e düşürdü.
ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) bazı yetkililer, enflasyonun faiz indirimleri için yeterli seviyede yavaşladığına olan güvenlerinin arttığını söylediler.
Gram altın, 2.617 Türk Lirası seviyesinde alıcı buldu. Çeyrek altın ise 4.286 Türk Lirası bandında el değiştirdi.
Benzer haberler
Ekonomi
Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte
Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Eylül 2026)
ABD'de enflasyon ağustosta beklentilere paralel geldi
Borsa güne yüzde 0,05 yükselişle başladı
Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi
Küresel ekonomiye uzun savaş etkisi: Petrolde korkulan oldu
Altında seri düşüş fırtınası
Döviz kurlarında son durum (11 Eylül 2026)


