Altın alacaklar dikkat: Gözler saat 21:00'e çevrildi

Voice Kıbrıs Haber
Altın, ons başına 4 bin 300 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. Yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın son politika kararını temkinli bir şekilde beklemesiyle yaklaşık altı haftanın en düşük seviyelerine kadar geriledi.
Fed'in, enflasyon baskılarını kontrol altına almak amacıyla yaklaşık üç yıl sonra ilk kez faiz oranlarını 25 baz puan artırması bekleniyor. Yatırımcılar ayrıca, Ekim veya Aralık aylarında olası bir faiz artırımına ilişkin beklentilerin artmasıyla birlikte, yılın ilerleyen dönemlerinde bir başka faiz artırımına dair ipuçları da arayacaklar.
Japonya Merkez Bankası'nın da bu hafta borçlanma maliyetlerini artırması beklenirken, İngiltere Merkez Bankası'nın politika değişikliği yapmaması muhtemel.
Bu arada, Ortadoğu'da artan arz kesintileriyle birlikte enflasyon endişelerini körükleyen yükselen enerji maliyetlerinden dolayı altın fiyatları ek baskı altında kaldı.
Yüksek tahvil getirileri de getiri sağlamayan metaller üzerinde baskı oluşturdu; ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirisi 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.
ONS ALTIN
Ons altın güne 4 bin 295 dolar seviyesinden güne başladı. Gün içinde en düşük 4 bin 275 dolar, en yüksek de 4 bin 340 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar 4 bin 323 dolardan işlem geçiyor.
GRAM ALTIN
Gram altın güne 6 bin 712 liradan başladı. Gün içinde en düşük 6 bin 688 lira, en yüksek de 6 bin 791 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar 6 bin 766 liradan alıcı buluyor.
Benzer haberler
Ekonomi
Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı
Güney Kıbrıs’ta enflasyon AB ortalamasının üzerinde
Küresel piyasalarda ABD ara seçimlerinin yankıları hissediliyor
Borsa güne yüzde 0,60 yükselişle başladı
Petrol fiyatları ABD ara seçimleri ve İran savaşı beklentisiyle geriledi
Altın yükselişe geçti, günün en yüksek seviyeleri görüldü
Döviz kurlarında son durum (5 Kasım 2026)
Sterlin 68 TL'ye, Euro ise 57 TL'ye yaklaştı
Brent petrolün varil fiyatı, ABD ara seçimlerinin etkisiyle geriledi




