Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kuzey Kıbrıs Hizmet Dernekleri Federasyonu’ndan, özel gereksinimli çocuk sahibi annelerle buluşma etkinliği AB Kıbrıs sorununda kilit konumda iddiası Kıbrıslı Türk 55 balıkçı AB hibesi almaya hak kazandı Kıb-Tek’e borç yapılandırması için 24 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek Hayvan besicileri menşe ismi korumalı hellimdeki süt oranlarının değiştirilmesine karşı Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp Bitcoin yükselişe geçti UKÜ İrlanda'nın Limercik Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı AKEL Meclis Grup sözcüsü, Türkiye’de temaslarda bulunacak LTB Yaz Atölyeleri için kayıtlar 16 Haziran’da başlıyor U18 Atletleri “Türkiye Şampiyonası”nda piste çıkacak En fazla yağış Salamis'te Borsa haftaya yükselişle başladı 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı Küresel piyasalar haftaya ralli havasıyla başladı ABD'nin Missouri eyaletinde uçak düştü: 12 kişi öldü ‘2. Geleneksel Gülseren Ataker Karadan Olta ile Balık Avlama Anı Müsabakası’ tamamlandı Altın fiyatlarında barış yükselişi Girne’nin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak Brezilya'da iki helikopter havada çarpıştı: 6 ölü Kuzey Kıbrıs Hizmet Dernekleri Federasyonu’ndan, özel gereksinimli çocuk sahibi annelerle buluşma etkinliği AB Kıbrıs sorununda kilit konumda iddiası Kıbrıslı Türk 55 balıkçı AB hibesi almaya hak kazandı Kıb-Tek’e borç yapılandırması için 24 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek Hayvan besicileri menşe ismi korumalı hellimdeki süt oranlarının değiştirilmesine karşı Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp Bitcoin yükselişe geçti UKÜ İrlanda'nın Limercik Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı AKEL Meclis Grup sözcüsü, Türkiye’de temaslarda bulunacak LTB Yaz Atölyeleri için kayıtlar 16 Haziran’da başlıyor U18 Atletleri “Türkiye Şampiyonası”nda piste çıkacak En fazla yağış Salamis'te Borsa haftaya yükselişle başladı 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı Küresel piyasalar haftaya ralli havasıyla başladı ABD'nin Missouri eyaletinde uçak düştü: 12 kişi öldü ‘2. Geleneksel Gülseren Ataker Karadan Olta ile Balık Avlama Anı Müsabakası’ tamamlandı Altın fiyatlarında barış yükselişi Girne’nin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak Brezilya'da iki helikopter havada çarpıştı: 6 ölü
Dolar
Euro
Sterlin

Almanya'da hayvanat bahçesi babunları öldürerek etçil türlere yem etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Almanya'da hayvanat bahçesi babunları öldürerek etçil türlere yem etti

Almanya'nın güneyindeki Nürnberg kentinde bulunan Tiergarten Hayvanat Bahçesi, kafeslerdeki aşırı kalabalık nedeniyle 12 sağlıklı Gine babununu itlaf etti. Hayvanlar, öldürüldükten sonra etçil türlere yem olarak verildi. Olay ülke genelinde büyük tepki topladı.

Hayvan hakları savunucuları karara sert tepki gösterdi. Salı günü hayvanat bahçesine izinsiz giren yedi aktivist gözaltına alındı. Aktivistlerden biri, giriş kapısı yakınında ellerini yere yapıştırarak protesto eylemi gerçekleştirdi. Çoğalmalarına izin verilmesi, öldürülmelerine gerekçe olamaz Hayvanat bahçesi yönetimi, artan babun sayısının kafeslerde sıkışıklığa yol açtığını ve bu durumun hayvanlar arasında çatışmaları artırdığını belirtti. Barınak yetersizliği nedeniyle başka yerlere nakil seçeneğinin de bulunmadığı açıklandı. Ancak Almanya Hayvan Koruma Hukuku Derneği Başkanı Christoph Maisack, hayvanların kontrolsüz üremesine izin verilmesini “öldürme gerekçesi olamaz” sözleriyle eleştirdi. Tiergarten yönetimi, 2009’da tamamlanan kompleksin en fazla 25 babuna ev sahipliği yapabildiğini, ancak sayı geçen yıl 40’ı aştığında bazı babunların öldürülmesinin gündeme geldiğini duyurmuştu. Diğer ülkelerdeki hayvanat bahçelerine yapılan nakillerin de sınırına ulaştığı, ayrıca doğum kontrol yöntemlerinin etkisiz kaldığı belirtildi. Öldürüldükten sonra yırtıcılara yem edildiler Salı sabahı “operasyonel nedenlerle” kapatılan hayvanat bahçesi, protestolara rağmen hayvanların öldürüldüğünü açıkladı. İtlaf edilen babunların hamile olmadığı ve bilimsel bir çalışmada kullanılmadığı bilgisi verildi. Hayvanlar önce vurularak öldürüldü, ardından bazı örnekler bilimsel amaçlarla alındı ve cesetler etçil hayvanlara yem olarak verildi. Hayvanat bahçesi müdürü Dag Encke, kararın “yıllar süren değerlendirmeler” sonucunda alındığını savundu. Encke, itlafın “nüfusun korunması için son çare olarak meşru bir yöntem” olabileceğini söyledi. Ayrıca kararın Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) kriterlerine uygun olduğunu belirtti. Hayvan hakları kuruluşlarından suç duyurusu Pro Wildlife adlı kuruluşun sözcüsü, kararı “kaçınılabilir ve yasa dışı” olarak niteleyerek, “Sağlıklı hayvanlar, hayvanat bahçesinin onlarca yıl süren sorumsuz ve sürdürülemez üreme politikaları nedeniyle öldürüldü” dedi. Kuruluş, babunların öldürülmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Bu olay, Avrupa'daki hayvanat bahçelerinde geçmişte yaşanan benzer tartışmaları yeniden gündeme getirdi. 2014 yılında Kopenhag Hayvanat Bahçesi, genetik benzerlik nedeniyle Marius adlı bir zürafayı öldürmüş ve post-mortem sürecini canlı yayınlamıştı. Zürafanın derisi yüzülmüş, parçalanmış ve ardından aslanlara yem edilmişti.

Benzer haberler

Dünya
Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp 2026-06-15 11:14:00 ABD'nin Missouri eyaletinde uçak düştü: 12 kişi öldü 2026-06-15 09:53:00 Brezilya'da iki helikopter havada çarpıştı: 6 ölü 2026-06-15 09:13:00 ABD ve İran anlaşmaya vardı: İmzalar İsviçre'de atılacak 2026-06-15 09:03:00 Abluka kalkıyor, Hürmüz açılıyor 2026-06-15 08:39:00 Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" 2026-06-14 21:10:00 Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 2026-06-14 20:58:00 Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı 2026-06-14 19:54:00 ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü 2026-06-14 19:10:00