Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026) Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Almanya'da doğalgaz ve elektrik fiyatlarına sınırlama geldi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Almanya'da doğalgaz ve elektrik fiyatlarına sınırlama geldi
Reklam

Almanya'da enerji fiyatlarına üst sınır getirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Önlem paketi kapsamında ayrıca Alman vatandaşlarına aylık 49 euro'luk toplu ulaşım bileti sağlanacak. Bununla birlikte haneler ve küçük işletmelerin aralık ayındaki gaz faturaları bir kereliğine devlet tarafından ödenecek.

Almanya'da federal ve eyalet hükümetleri, yüksek enerji fiyatları ve enflasyon karşısında tüketicileri ve şirketleri rahatlatmak için enerji fiyatlarına üst sınır getirilmesinde anlaştı.

Scholz, eyaletlerle alınan yeni önlemlerin maliyetinin 200 milyar euro'yu bulacağını aktardı.

Alınan önlemlerin özellikle Ukrayna krizi göz önünde bulundurulduğunda gerekli olduğunu belirten Scholz, "Savaşın sonuçları olduğunu görüyoruz" dedi.

Başbakan, ülkede halihazırda bir milyondan fazla Ukraynalının kayıtlı olduğunu sözlerine ekledi.

Önlem paketinde neler var?

Mart 2023'ten en az Nisan 2024 sonuna kadar bir önceki yılın tüketiminin yüzde 80'i için gaz fiyatları kilovatsaat başına 12 euro sentle sınırlandırılacak. 1 Şubat 2023'e kadar geriye dönük etki göstermesi de bekleniyor.

Ocaktan itibaren büyük sanayi şirketleri için de gazda üst sınır uygulanacak. 25 bin büyük sanayi gaz tüketicisi için 2021 yılı tüketiminin yüzde 70'i sübvanse edilecek.

Öte yandan haneler ve küçük işletmeler, aralık ayında gaz faturaları için bir kerelik ödeme alacak.

Elektrikte ise hanelerin ve küçük şirketlerin bir önceki yılın tüketiminin yüzde 80’ine kilovatsaat başına 40 euro sent fiyat tavanı uygulanacak. Sanayi şirketlerinde ise fiyat tavanı kilovatsaat başına 13 euro sent olacak.

Ayrıca karbon emisyonları azaltmak ve vatandaşların yükselen enflasyonla başa çıkmasına yardımcı olmak amacıyla Ocak 2023’ten itibaren ülke çapında aylık 49 euro'luk toplu ulaşım bileti sağlanacak.

Almanya çapında geçerli olacak ve 49 euro'luk toplu taşıma araçları bileti, federal ve eyalet hükümetleri tarafından finanse edilecek ve yaklaşık 3 milyar euro'ya mal olacak.

Gaz ve elektrik fiyatı üst sınırı, ek bütçe yapılmadan Kovid-19 salgını sırasında şirketlere yardımcı olmak için kurulan Ekonomik İstikrar Fonu (WSF) aracılığıyla finanse edilecek.

Öte yandan, Almanya'da eylülde yüzde 10 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükselişle ekimde yüzde 10.4'e çıkarak 1951'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Benzer haberler

Dünya
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" 19 Ağu 2026 21:54 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi 19 Ağu 2026 21:35 Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı 19 Ağu 2026 20:39 Trump'ın seçim hesabına 'Hürmüz' engeli 19 Ağu 2026 15:49 Fransa, tarihinin en uzun ikinci sıcak hava dalgasını yaşadı 19 Ağu 2026 15:29 Yunanistan'da 300 bin dönümün üzerinde ormanlık alan yandı 19 Ağu 2026 14:47 Yunanistan’da Batı Nil virüsünün yayılım alanı genişliyor 19 Ağu 2026 12:55 NASA SpaceX roketinin Ay'da oluşturduğu yeni krateri tespit etti 19 Ağu 2026 12:22 İrlanda'da 5 gencin öldüğü kaza sonrası TikTok sorgulanıyor 19 Ağu 2026 10:25