Almanya'nın Münih kentinde kuraklık nedeniyle su kullanımına kısıtlama getirildi

Voice Kıbrıs Haber
Almanya'nın Münih kentinde uzun süren kuraklık ve artan tüketim nedeniyle özel havuzların doldurulması, yeşil alanların sulanması ve araçların evlerde yıkanması yasaklandı.
Münih Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte günlük su tüketiminin yeniden 360 milyon litrenin üzerine çıktığı, normal dönemde ise ortalama tüketimin yaklaşık 300 milyon litre olduğu belirtildi.
Bu nedenle içme suyu, yer altı suyu ve yüzey sularının kullanımına yönelik bağlayıcı tasarruf tedbirlerinin yürürlüğe konulduğu bildirildi.
Düzenleme kapsamında özel yüzme ve süs havuzlarının doldurulması, çim ve yeşil alanların sulanması, araçların ticari yıkama tesisleri dışında yıkanması ile teras, çatı, avlu ve yolların suyla temizlenmesi yasaklandı.
Ev ve hobi bahçelerinin saat 09.00 ile 19.00 arasında sulanmasına izin verilmeyecek. Su tasarrufu sağlayan damla sulama sistemleri ise kısıtlamadan muaf tutulacak.
Göl, nehir ve kanallardan bu amaçlarla su çekilmesi de yasak kapsamında olacak.
Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dominik Krause, kurak geçen kış ve ilkbaharın ardından su kaynaklarının ciddi şekilde zorlandığını belirterek kent sakinlerine tasarruf tedbirlerine uyma çağrısında bulundu.
Kısıtlamaların 1 Ağustos 2026'ya kadar geçerli olacağı, kuraklığın sürmesi halinde uzatılabileceği bildirildi.
Yasakları ihlal edenlere 50 bin euroya kadar para cezası verilebilecek.
Benzer haberler
Dünya
Trump'tan "Irak işgali" açıklaması "Yanlış ülkeye saldırdılar"
Bahreyn'de sirenler çaldı, halka güvenli bölgelere gitme çağrısı yapıldı
Trump "Hürmüz Boğazı, İran hariç gemi trafiğine açık"
Avrupa Kamu Savcılığı Yunanistan'da milyonlarca euroluk yolsuzluk ortaya çıkardı
Berlin'de protestocu aktivistlere polisten sert müdahale
Yarı vücudu uçağın dışına savrulan yolcunun eşi o anları anlattı 'Öleceksek birlikte ölelim dedim'
Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını nedeniyle bir köy tahliye edildi
Nijerya'da toprak kayması: 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp
İtalya, aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor



