Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Balkonda unutulan çakmak yangına neden oldu Özbilgehan “Olaylar yaşandıktan sonra açıklama yapmak politika değildir” Liderler hızlanıyor: Haftada bir görüşecekler  Girne Belediyesi ve Creditwest Bank'tan dijital ödeme iş birliği Liderlerin görüşmesi tamamlandı Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık düşecek Holguin geliyor   Bir haftada meydana gelen kazalarda 22 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (26 Ağustos 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman ile Hristodulidis ara bölgede bir araya geldi Yeni Boğaziçi ve çevresindeki bazı bölgelere elektrik verilemiyor TC Gazi Üniversitesi kontenjanlarına başvurular 1 Eylül’de başlayacak Lefkoşa'da bazı sokaklar pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak 30 Ağustos KKTC'de törenlerle kutlanacak Öztürkler "Eşit uluslararası statü kabul edilmeli" Metehan bölgesinde bazı sokaklar kanalizasyon çalışması nedeniyle trafiğe kapatılacak Polis "Arabada yangın söndürme cihazı bulundurmak yasal zorunluluktur" Letimbiotis "Bugünkü görüşmede esas isteğimiz Kıbrıs sorununun önüne dair bir görüşme olması" İki ayrı yerde yangına neden olan 24 yaşındaki şahıs tutuklandı Ataoğlu “Barcelona’nın KKTC’de kamp yapmasını engelleme girişimleri kabul edilemez” Balkonda unutulan çakmak yangına neden oldu Özbilgehan “Olaylar yaşandıktan sonra açıklama yapmak politika değildir” Liderler hızlanıyor: Haftada bir görüşecekler  Girne Belediyesi ve Creditwest Bank'tan dijital ödeme iş birliği Liderlerin görüşmesi tamamlandı Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık düşecek Holguin geliyor   Bir haftada meydana gelen kazalarda 22 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (26 Ağustos 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman ile Hristodulidis ara bölgede bir araya geldi Yeni Boğaziçi ve çevresindeki bazı bölgelere elektrik verilemiyor TC Gazi Üniversitesi kontenjanlarına başvurular 1 Eylül’de başlayacak Lefkoşa'da bazı sokaklar pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak 30 Ağustos KKTC'de törenlerle kutlanacak Öztürkler "Eşit uluslararası statü kabul edilmeli" Metehan bölgesinde bazı sokaklar kanalizasyon çalışması nedeniyle trafiğe kapatılacak Polis "Arabada yangın söndürme cihazı bulundurmak yasal zorunluluktur" Letimbiotis "Bugünkü görüşmede esas isteğimiz Kıbrıs sorununun önüne dair bir görüşme olması" İki ayrı yerde yangına neden olan 24 yaşındaki şahıs tutuklandı Ataoğlu “Barcelona’nın KKTC’de kamp yapmasını engelleme girişimleri kabul edilemez”
Dolar
Euro
Sterlin

"Almanya Başkan'ı Kıbrıs sorununa adil ve sürdürülebilir çözüm arama çabalarını destekliyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Almanya Başkan'ı Kıbrıs sorununa adil ve sürdürülebilir çözüm arama çabalarını destekliyor"
Reklam

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeye hazırlanırken Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’e doğum günü mesajı gönderdiği bildirildi.

Fileleftheros “Merkel Başkan’a Tebrik Mektubu Gönderdi ve Ziyaret İçin Türkiye’ye Gidiyor… Erdoğan İçin Hazırlanırken Anastasiadis’e Mesaj” başlıklı haberinde Merkel’in, doğum günü vesilesiyle Nikos Anastasiadis’e 27 Eylül tarihli bir tebrik mektubu gönderdiğini yazdı.

Habere göre, Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı’ndan yapılan açıklamada Merkel’in tebrik mektubunda Anastasiadis’in doğum gününü kutlarken, “Kıbrıs’ın iyiliği için” dediği siyasi eylemlerini de övdüğü kaydedildi. Ekonomik kriz ve yeni tip koronavirüs pandemisini “başarıyla yönettiğine” işaret ettiği Anastasiadis’e “Kıbrıs sorununun çözümünde de başarılı olması” dileğini iletti.

Angela Merkel “Almanya Başkan’ın Kıbrıs sorununa adil ve sürdürülebilir çözüm arama çabalarını destekliyor” ifadesini kullandı.

Gazete Berlin’in, Merkel’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak 16 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret edeceğini dün açıkladığını, Almanya ile Türkiye arasındaki ezeli bağlara işaret edilen ilgili açıklamada, Almanya’da yaşayan Türklerin iki taraf arasında köprü görevi gördüğünü, Türkiye’nin jeostratejik önemine vurgu yapıldığını yazdı.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
Balkonda unutulan çakmak yangına neden oldu 26 Ağu 2026 19:31 Özbilgehan “Olaylar yaşandıktan sonra açıklama yapmak politika değildir” 26 Ağu 2026 19:24 Liderler hızlanıyor: Haftada bir görüşecekler  26 Ağu 2026 19:17 Girne Belediyesi ve Creditwest Bank'tan dijital ödeme iş birliği 26 Ağu 2026 19:10 Liderlerin görüşmesi tamamlandı 26 Ağu 2026 18:55 Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık düşecek 26 Ağu 2026 18:06 Holguin geliyor   26 Ağu 2026 17:34 Bir haftada meydana gelen kazalarda 22 kişi yaralandı 26 Ağu 2026 17:29 Nöbetçi eczaneler (26 Ağustos 2026) 26 Ağu 2026 17:14