Alman vatandaşlarına "Protestolardan kaçının" tavsiyesi

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye'ye seyahat tavsiyelerini güncelleyen Almanya Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'daki Alman vatandaşlarına "Protesto ve kalabalıklardan kaçının" çağrısında bulundu.
Alman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye seyahat tavsiyelerini bugün güncelledi.
Bakanlık, İstanbul'da Valilik tarafından alınan güvenlik önlemlerine dikkat çekerek, "Bazı sokaklar ve metro istasyonları kordon altına alındı ve özellikle merkezi Taksim Meydanı çevresinde toplu taşıma seferleri iptal edildi. Bu kısıtlamaların ne kadar süreceğini öngörmek şu an için mümkün değil" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Valisi'nin dört gün süreyle gösteri ve toplanma yasağı ilan ettiğine dikkat çeken Alman Dışişleri Bakanlığı, Alman vatandaşlarını gösterilerden ve büyük insan topluluklarından kaçınmalarını ve bunları çevreleyen bölgelerde son derece dikkatli olmalarını tavsiye etti.
Metinde ayrıca "Medyadan mevcut durum ve olası kısıtlamalar hakkında bilgi edinin" denildi.
Almanya Türkiye'ye seyahat tavsiyesini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün sabah saatlerinde gözaltına alınması ve İstanbul Valiliğinin kentte geniş güvenlik önlemleri alması sonrasında güncelledi.
Ancak güncellemede, İstanbul'daki bu kısıtlamalar ve protesto gösterilerinin gerekçesine, yani İmamoğlu'nun gözaltına alındığına yer verilmemiş olması dikkat çekti.
Kaynak: DW Türkçe
Benzer haberler
Featured
ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı
Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi
Guterres'ten yapay zekâ uyarısı
Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi
Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti
Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli”
Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır"
Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok”
Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte


