Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor Arıklı "Burada kaybeden olmayacak" Alayköy'de korkutan kaza: 33 yaşındaki araç sürücüsü ağır yaralandı Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı! Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor Arıklı "Burada kaybeden olmayacak" Alayköy'de korkutan kaza: 33 yaşındaki araç sürücüsü ağır yaralandı Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı!
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Alman Milletvekili Maximilian Krah, Demokrat Parti’yi ziyaret etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Alman Milletvekili Maximilian Krah, Demokrat Parti’yi ziyaret etti
Reklam

Cumhuriyet Meclisi'nin davetiyle adada bulunan Almanya Federal Meclis’i Milletvekili Maximillian Krah, Demokrat Parti’yi (DP) ziyaret etti.

DP Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar, yazılı açıklamasında, Krah’ın DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, kendisi ve parti üst yönetimi tarafından karşılandığını ifade etti. Akpınar, ayrıca görüşmeye Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy’un da katıldığını kaydetti.

Akpınar, görüşmenin samimi, sıcak ve yapıcı bir ortamda geçtiğini belirterek, Kıbrıs müzakere süreci, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı sorunlar ve çözüm sürecine ilişkin görüşlerini kapsamlı biçimde değerlendirdiklerini aktardı.

Görüşmede Kıbrıs sorunu  sürecinin bugünün oluşan koşulların ötesinde, tarihsel bütünlüğü içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini belirttiklerini ifade eden Akpınar, “Ayrıca Annan Planı’ndan Crans-Montana’ya ve bugüne kadar Kıbrıs Türk tarafının ortaya koyduğu çözüm iradesini hatırlatarak, buna rağmen Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların devam etmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladık.” dedi.

-  “Bilim, eğitim ve spor; siyasi mücadelelerin dışında tutulması gerekiyor”

Akpınar, taşınmaz mallarla bağlantılı tutuklamalardan uluslararası alandaki engellemelere, üniversiteler ve bilim insanlarının karşılaştığı dışlayıcı uygulamalara kadar uzanan yaklaşımın; iki toplum arasındaki güvene ve çözüm arayışlarına zarar verdiğini söylediklerini de kaydetti.

“Gelecekte yan yana yaşayacak olan bizler değil miyiz? Öyleyse Kıbrıs Türk halkının çocuklarını, gençlerini, üniversitelerini, bilim insanlarını, iş insanlarını ve kurumlarını dünyadan soyutlamak neden?” diye soran Akpınar, özellikle bilimin, eğitimin ve sporun siyasi mücadelelerin dışında tutulması gerektiğini belirttiklerini kaydetti.

Akpınar, “Bilimin, sporun, sanatın milliyeti olmadığı gibi ambargosu da olamaz” diyerek, diyalog, müzakere, güven artırıcı önlemler ve barışçıl diplomasiyi desteklemeye devam edeceklerini ifade ettiklerini söyledi.

Kalıcı barışın karşılıklı saygı, eşitlik ve adalet temelinde kurulabileceğinin izah ettiklerini dile getiren Akpınar, Krah’ın ziyaretini, Kıbrıs Türk halkının görüşlerinin Almanya’da ve Avrupa’da daha iyi anlaşılması, Kıbrıs Türk halkına yönelik izolasyonların aşılması ve Kıbrıs meselesine daha dengeli bir yaklaşım geliştirilmesi açısından değerli bulduklarını ifade etti.

Kıbrıs’ın geleceğine yeni duvarlar örerek doğru bir zeminde ilerlemenin sağlanamayacağını kaydeden Akpınar, “Var olan duvarları artık birlikte kaldırmamız lazım.” dedi.

Benzer haberler

Featured
Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi 25 Eki 2026 20:37 Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir 25 Eki 2026 20:14 Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı 25 Eki 2026 20:06 Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı 25 Eki 2026 19:59 ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom 25 Eki 2026 19:06 İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" 25 Eki 2026 18:37 Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı 25 Eki 2026 18:31 Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi 25 Eki 2026 18:18 YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor 25 Eki 2026 18:09