Ali Kişmir ve Serkan Soyalan da Vicdani Reddini açıkladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Bugün Askeri Mahkeme’de görülen vicdani ret davasında verilen 20 günlük hapis cezası sonrasında Basın- Sen Başkanı Ali Kişmir ve Genel Sekreteri Serkan Soyalan da vicdani reddini açıkladı.
Basın-Sen'den yapılan açıklama şu şekilde: "Bugün Askeri Mahkeme’de görülen vicdani ret davasında Halil Karapaşaoğlu’na verilen ceza bizler açısından kabul edilemezdir. Türkiye’nin alt yönetimi olan adanın kuzeyindeki baskılar ne yazık ki insan haklarını engellemekte ve bu haklarını kullanmak isteyen insanlarımızı demir parmaklıklar ardına göndermektedir. Mahkemenin verdiği para cezasını da, 20 günlük hapis cezasını da tanımıyoruz. Bu karar bizler için yok hükmündedir.
Sivil hükümetin basiretsizliği ve korkaklığı yüzünden, bugün bir kez daha insan hakları adanın kuzeyinde demir parmaklıklar ardına hapsedilmiştir. Hiçbir baskı ve tehdit vicdani retçi yoldaşlarımızı ve bizleri korkutamaz, yolumuzdan da edemez.
Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk toplumlarını tek halk olarak gören bizler, aynı halktan olduğumuz insanlara karşı silah tutmayı reddediyoruz.
Bu bağlamda Sendika Başkanımız Ali Kişmir’in ve Sendika Genel Sekterimiz Serkan Soyalan’ın vicdani retlerini açıkladıklarını buradan duyurur, verilen mücadelenin yükselerek devam edeceğini kamuoyu ile paylaşırız."
Benzer haberler
Featured
Karadeniz’de İHA saldırısına uğrayan konteyner gemisi battı
Kripto para piyasasının değeri temmuzda 120 milyar doların üzerinde arttı
Yangın çıkan yolcu feribotunda 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp
Netanyahu'nun konutunda ırkçı muamele ve şiddet iddiası
Arıklı'dan Özersay ve Dizdarlı'ya "Keşke fikir sahibi olmadan birazcık bilgi sahibi olunsa"
Fas-İspanya göç rotasında can kaybı 88'e yükseldi
Yunanistan'da iki yangın söndürme helikopteri havada çarpıştı
İshalde bu belirtilere dikkat!
Işık “Plajlara girişlerde ücret alınarak halkın Anayasal ve yasal hakları ihlal ediliyor”


