Alayköy tarlalarına domuz pisliği
Güney Lefkoşa'nın Paliometocho bölgesinde bulunan büyük domuz çiftliklerinin sıvı atıklarını içeren 1bin500 metreküp büyüklüğündeki bir tank delindi. Domuz atıkları Ovgos Nehri'ni ve çevredeki alanları kirletti.
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Rum Çevre Dairesi Başkanlığı'na göre, atıklar Ara Bölge ve kuzeyde Alayköy yakınlarında tarlalara kadar ulaştı.
Departman, 1bin500 metreküp tankının yakın zamanda bir atık yönetim tesisi operatörü tarafından inşa edildiğini söyledi. Bu tanklar sonradan gerekli talimatlara uygun olmadığı görülmüş ve yasadışı sayılmıştır.
Departman, birkaç bölümden devlet yetkililerinin depolama tesisinin sahibini, sızıntıları önlemek için su yalıtım membranı sistemleri eklenene kadar bölgedeki üç domuz çiftliğinden gelen atıkları depolamak için tankları kullanmamaları konusunda uyarıldı ancak tankın sahibi bunu başaramadığı için tanklara izin çıkmadı.
Depo geçtiğimiz hafta geç saatlerde delinmesinin ardından, tesisin sahibi atıkları durdurman için guldozerleri getirdi atıkların nehre daha fazla ulaşamasını engelledi. Müfettişler kirliliğin ciddi bir sağlık tehlikesine neden olmadığını tespit etti.
Bölgedeki üç domuz çiftliğinin sahiplerine yasayı tamamen yerine getirene kadar tesisin kullanılmaması talimatı verildi.
Daire, tesis sahibini 4bin Euro'ya kadar para cezası altına almayı düşünürken, domuz çiftçileri nehirdeki atıkların temizlenmesinden sorumlu tutuldu.
Kaynak: in-cyprus
Çeviri: Haber Kıbrıs
Kaynak: in-cyprus
Çeviri: Haber Kıbrıs Benzer haberler
Featured
Trump için yeni rekor: Son sağlık kontrolünde 22 uzman doktor görev yaptı
Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile görüşecek
En fazla yağış Taşkent'e düştü
Alkollü sürücü elektrik direğine çarparak durabildi!
Elektrik aksamları kısa devre yapan araçta yangın!
Elektrik direğine çarpıp devrilen aracın sürücüsü tutuklandı!
Girne 20 Temmuz Stadyumu’nda “Yoga Run” etkinliği düzenlenecek
“Modern Nicosia” sergisi, yarın İplik Pazarı’nda izleyiciyle buluşuyor
Özkızan "Kıbrıs’ın turizm geleceği kumarhanelerde değil, doğasında ve tarihinde yatıyor"


