Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Güney Kıbrıs'ta av sezonu 23 Ağustos'ta başlıyor Nöbetçi eczaneler (29 Temmuz 2026) Hristodulidis “Crans-Montana'dan bu yana ilk kez Kıbrıs sorununun özü ele alındı” Cumhurbaşkanı Erhürman "Önümüzde artık yol haritası var" Tepebaşı’nda korkutan yangın! Hindistan'ın kuzeydoğusundaki sellerde can kaybı 75'e yükseldi Girne'de iş kazası: 36 yaşındaki işçi yaralandı! ABD'de eBay, gazetecilere taciz davasında yaklaşık 55 milyon dolar tazminat ödeyecek 2 yaşındaki kız çocuğu tüm madahalelere rağmen kurtarılamadı! Türkiye Dışişleri, Guterres'in Kıbrıs meselesine ilişkin çabalarını takdirle karşıladı Geçen hafta 62 trafik kazası meydana geldi: 26 kişi yaralandı Petrol fiyatları artışla devam ediyor Apple'dan kiralama modeli: iPhone ve Mac satın almak yerine kiralanabilecek Tatlısu ücretsiz tenis kortu ve modern yeşil alan projesi için imzalar atıldı Üstel “Ortaya çıkacak her proje, yeni yol haritamız olacak” Rusya, Telegram'ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı çıkardı Özçınar “Gıda güvenliği ve iklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin iş birliği şart” TDP "Kalıcı çözüm çabalarının destekçisi olmaya devam edeceğiz" Hristodulidis "Güven Yaratıcı Önlemler 5+1 görüşme için ön şart değil, olursa iyi olur" Üç ayrı yangın büyük zarara neden oldu! Güney Kıbrıs'ta av sezonu 23 Ağustos'ta başlıyor Nöbetçi eczaneler (29 Temmuz 2026) Hristodulidis “Crans-Montana'dan bu yana ilk kez Kıbrıs sorununun özü ele alındı” Cumhurbaşkanı Erhürman "Önümüzde artık yol haritası var" Tepebaşı’nda korkutan yangın! Hindistan'ın kuzeydoğusundaki sellerde can kaybı 75'e yükseldi Girne'de iş kazası: 36 yaşındaki işçi yaralandı! ABD'de eBay, gazetecilere taciz davasında yaklaşık 55 milyon dolar tazminat ödeyecek 2 yaşındaki kız çocuğu tüm madahalelere rağmen kurtarılamadı! Türkiye Dışişleri, Guterres'in Kıbrıs meselesine ilişkin çabalarını takdirle karşıladı Geçen hafta 62 trafik kazası meydana geldi: 26 kişi yaralandı Petrol fiyatları artışla devam ediyor Apple'dan kiralama modeli: iPhone ve Mac satın almak yerine kiralanabilecek Tatlısu ücretsiz tenis kortu ve modern yeşil alan projesi için imzalar atıldı Üstel “Ortaya çıkacak her proje, yeni yol haritamız olacak” Rusya, Telegram'ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı çıkardı Özçınar “Gıda güvenliği ve iklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin iş birliği şart” TDP "Kalıcı çözüm çabalarının destekçisi olmaya devam edeceğiz" Hristodulidis "Güven Yaratıcı Önlemler 5+1 görüşme için ön şart değil, olursa iyi olur" Üç ayrı yangın büyük zarara neden oldu!
Dolar
Euro
Sterlin

Aksa Enerji Kıbrıs Santral Müdürü Şentürk "İddialar gerçeği yansıtmıyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Aksa Enerji Kıbrıs Santral Müdürü Şentürk "İddialar gerçeği yansıtmıyor"

Aksa Enerji Kıbrıs Santral Müdürü Şener Şentürk, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek), şirkete olan borcundan dolayı Aksa’nın enerji üretimini azalttığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Şentürk yaptığı yazılı açıklamada, iki ünitede yaşanan arıza nedeniyle enerji üretiminde çok kısa süre bir aksama olduğunu, yedek makinelerin hızla devreye girdiğini ve cuma gününden beri üretimin eksiksiz devam ettiğini kaydetti.

Aksa Enerji’nin Kıbrıs’ın enerji ihtiyacını karşılama yönünde taahhütleri doğrultusunda hizmeti görev bildiğini ve hiçbir zaman alacaklarından dolayı üretim azaltma gibi yollara girmediğini ifade eden Şener Şentürk, arıza sürecindeki her aşamayla ilgili olarak Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Kıb-Tek yönetimini bilgilendirdiklerini de belirtti.

“TÜM KAYNAKLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANDIK”

Uzun süredir ödemelerde yaşanan sıkıntılara rağmen Kıbrıs Türk halkının enerjisiz kalmaması için şirketin tüm kaynaklarını sonuna kadar kullandıklarını kaydeden Şener Şentürk, Kıbrıs Türk halkının menfaatleri doğrultusunda sorumluluk üstlenmeye devam edeceklerini ve ellerini taşın altına koymaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

Aksa Enerji ile ilgili yapılan yanlış bilgilendirmeleri üzülerek takip ettiklerini belirten Şentürk, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına açıklama yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Benzer haberler

Featured
Güney Kıbrıs'ta av sezonu 23 Ağustos'ta başlıyor 2026-07-29 17:36:58 Nöbetçi eczaneler (29 Temmuz 2026) 2026-07-29 17:28:32 Hristodulidis “Crans-Montana'dan bu yana ilk kez Kıbrıs sorununun özü ele alındı” 2026-07-29 17:21:00 Cumhurbaşkanı Erhürman "Önümüzde artık yol haritası var" 2026-07-29 16:34:10 Tepebaşı’nda korkutan yangın! 2026-07-29 16:23:02 Hindistan'ın kuzeydoğusundaki sellerde can kaybı 75'e yükseldi 2026-07-29 16:20:26 Girne'de iş kazası: 36 yaşındaki işçi yaralandı! 2026-07-29 16:18:19 ABD'de eBay, gazetecilere taciz davasında yaklaşık 55 milyon dolar tazminat ödeyecek 2026-07-29 16:16:29 2 yaşındaki kız çocuğu tüm madahalelere rağmen kurtarılamadı! 2026-07-29 16:07:36