Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Sahara Çölü'nde bulunan gül rengi göktaşı 4,1 milyar yıllık Mars parçası çıktı YSK TAM Parti Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Meclis Üyesi aday listelerinin iptaline karar verdi Yerel Kuruluş Organları Seçimi adayları YSK tarafından geçici olarak ilan edildi Hamaney’den olası saldırılara karşı "ani ve coğrafi sınırı olmayan cevap verilmesi" talimatı YSK YDP'nin itirazını reddetti Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu, tiyatro sezonunu "Robin" ile açtı Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı Baf açıklarında ticari gemi battı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü İncirli "Kişisel çıkarlara karşı memleket sevgisiyle, karanlığa karşı aydınlıkla geleceğiz" Mağusa 3. Kitap ve Üretim Festivali açıldı Aliriza Çolakoğlu için acil trombosit ve kan aranıyor ABD'nin, Körfez ülkelerini İran'a saldırıların 4 Kasım'da başlayabileceği konusunda uyardığı iddia edildi Bilim dünyasında bir ilk: İnsan beyin hücreleriyle çalıştırılan robot köpek geliştirildi Vücudunuz için en büyük lif kaynakları çöp kutunuzda olabilir Paris'teki kısmi sokağa çıkma yasağı kararı yargıya taşındı Sandık Seçmen Listeleri yarın askıya alınacak Gürdallı "Dezenformasyonla mücadele etmek için yavaş kalmamalı, hızlı ve doğru haber yayımlamalıyız" Güney Kıbrıs'ta doğrudan vergi geliri arttı, turizm geliri azaldı Nöbetçi eczaneler (31 Ekim 2026) Sahara Çölü'nde bulunan gül rengi göktaşı 4,1 milyar yıllık Mars parçası çıktı YSK TAM Parti Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Meclis Üyesi aday listelerinin iptaline karar verdi Yerel Kuruluş Organları Seçimi adayları YSK tarafından geçici olarak ilan edildi Hamaney’den olası saldırılara karşı "ani ve coğrafi sınırı olmayan cevap verilmesi" talimatı YSK YDP'nin itirazını reddetti Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu, tiyatro sezonunu "Robin" ile açtı Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı Baf açıklarında ticari gemi battı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü İncirli "Kişisel çıkarlara karşı memleket sevgisiyle, karanlığa karşı aydınlıkla geleceğiz" Mağusa 3. Kitap ve Üretim Festivali açıldı Aliriza Çolakoğlu için acil trombosit ve kan aranıyor ABD'nin, Körfez ülkelerini İran'a saldırıların 4 Kasım'da başlayabileceği konusunda uyardığı iddia edildi Bilim dünyasında bir ilk: İnsan beyin hücreleriyle çalıştırılan robot köpek geliştirildi Vücudunuz için en büyük lif kaynakları çöp kutunuzda olabilir Paris'teki kısmi sokağa çıkma yasağı kararı yargıya taşındı Sandık Seçmen Listeleri yarın askıya alınacak Gürdallı "Dezenformasyonla mücadele etmek için yavaş kalmamalı, hızlı ve doğru haber yayımlamalıyız" Güney Kıbrıs'ta doğrudan vergi geliri arttı, turizm geliri azaldı Nöbetçi eczaneler (31 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Akıncı ile telefon görüşmesi yapan Lute, Anastasiadis ile görüşmedi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Akıncı ile telefon görüşmesi yapan Lute, Anastasiadis ile görüşmedi
Reklam

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un, Guterres’in Kıbrıs raporunun Güvenlik Konseyi’nde görüşülmesinin hemen ardından, gayrı resmî Crans Montana  görüşmesi hedefiyle işe başladığı iddia edildi.

Bundan sonraki adımı nasıl başlatabileceğini görmek isteyen Lute’un, perşembe gecesi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile telefon görüşmesi yapmasına rağmen Kıbrıs Cumhuriyeti Sözcü Prodromos Prodromu, Lute’un Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile düne kadar herhangi bir bağlantı kurmadığını açıkladı. Politis, “Lute İşe  Başladı.. Referans Şartları ve Devamı İçin Alternatif Arıyorlar” başlıklı haberinde Rum “yetkili kaynakların” Lute’un Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı ile hemen iletişim kurup kurmayacağının bilinmediğini ancak bunun o kadar da kaygı verici olmadığını söylediklerini yazdı. Lute’un, görüntüyü netleştirmek ve tarafların yaz dönemi içerisinde bir nihai müzakere  aşamasına girebilmesi için, Crans Montana sürecine katılan tarafların gayrı resmî görüşmeye çağrılmasına dönük çalışma yapıyor göründüğüne işaret eden gazete, Anastasiadis’in Çin ziyareti sırasında görüştüğü Genel Sekreter’e, böyle bir görüşmeye hazır olduğunu söylediğini hatırlattı. Haberde Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar’ın dün “yaratıcı düşünce ve etkin eylem için olanak halen var” diyerek, BM’nin iki lidere yardımcı olmaya hazır olduğunu söylediği kaydedildi. Politis ve diğer gazeteler, konuyla ilgili haberlerine TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Küresel Gazeteciler Konseyi’ne katılmak üzere Kıbrıs'ın kuzeyine geldiğini, dün akşam Başbakan Tufan Erhürman ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile akşam yemeğinde buluştuğunu, bugün akşamüzeri de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşeceğini de eklediler.. Fileleftheros; “Gayrı Resmî Crans Montana’ya Hazır… Başkan Guterres’e Olumlu Cevap Verdi, Lute Akıncı İle İrtibat Kurdu” başlıklı haberinde, Kıbrıs Cumhuriyeti Sözcü Prodromu’nun, Lute’un Anastasiadis’le irtibat kurmadığını ancak bir Lute-Anastasiadis irtibatı olabileceğini söylediğini yazdı. PRODROMU Habere göre Prodromu Güvenlik Konseyi Başkanı’nın, Guterres raporunun değerlendirilmesinin ardından yaptığı açıklamayı yorumlarken “vurgulamak isterim ki, Güvenlik Konseyi’nde yapılan görüşmede  bölgemizde gerilim yaratacak ve artıracak eylem ve faaliyetlerden kaçınılması gerektiği mesajı verildi. Bu mesaj, keyfi davranabileceğini veya Deniz Hukuku’ndan ve bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerden bağımsız kendi tercihlerini dayatabileceğini zanneden tarafadır” iddiasında bulundu. Alithia “Güvenlik Konseyi Başka Söylüyor, Türkiye Başka Yapıyor” başlıklı haberinde Güvenlik  Konseyi’nin, Kıbrıs sorununda başarı çabalarına zarar verebilecek herhangi bir eylemden kaçınılması mesajı verdiğini ancak Türkiye’nin Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisini ve Fatih sondaj gemisini bölgeye gönderdiğini yazdı. Gazete, Fatih’in hedefinin, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin, MEB'inin ilan ettiği bölge içerisindeki ruhsatlandırılmamış parseller olduğunun değerlendirildiğini de ekledi. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Sahara Çölü'nde bulunan gül rengi göktaşı 4,1 milyar yıllık Mars parçası çıktı 31 Eki 2026 20:30 YSK TAM Parti Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Meclis Üyesi aday listelerinin iptaline karar verdi 31 Eki 2026 20:09 Yerel Kuruluş Organları Seçimi adayları YSK tarafından geçici olarak ilan edildi 31 Eki 2026 19:59 Hamaney’den olası saldırılara karşı "ani ve coğrafi sınırı olmayan cevap verilmesi" talimatı 31 Eki 2026 19:49 YSK YDP'nin itirazını reddetti 31 Eki 2026 19:12 Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu, tiyatro sezonunu "Robin" ile açtı 31 Eki 2026 19:07 Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı 31 Eki 2026 18:12 Baf açıklarında ticari gemi battı 31 Eki 2026 17:55 Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü 31 Eki 2026 17:50