Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! Kıbrıs Otizm Derneği'nde yeni yönetim belirlendi İsrail’in BM Temsilcisi, cinsel şiddet suçlarının ele alındığı oturumda BM yetkilisiyle tartıştı Londra'nın batısında çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti İtalya'da 8 kentte 'kırmızı' alarm Akkor "Bu girişim oğlum Adel’in de aynı sıkıntıları yaşamaması adına başlatılmış bir mücadele” Bugün hava nasıl olacak? (21 Haziran 2026) Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! Kıbrıs Otizm Derneği'nde yeni yönetim belirlendi İsrail’in BM Temsilcisi, cinsel şiddet suçlarının ele alındığı oturumda BM yetkilisiyle tartıştı Londra'nın batısında çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti İtalya'da 8 kentte 'kırmızı' alarm Akkor "Bu girişim oğlum Adel’in de aynı sıkıntıları yaşamaması adına başlatılmış bir mücadele” Bugün hava nasıl olacak? (21 Haziran 2026) Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir"
Dolar
Euro
Sterlin

AKEL Genel Sekreteri: Eğer ben Anastasiadis'in yerinde olsaydım

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

AKEL Genel Sekreteri: Eğer ben Anastasiadis'in yerinde olsaydım

Kiprianu: ‘Eğer ben Cumhurbaşkanının yerinde olsaydım, telefonun ahizesini kaldırıp, güveni yeniden tesis etmek için Kıbrıslı Türk liderle görüşmeye çalışacaktım’ “AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ‘eğer ben Anastasiadis'in yerinde olsaydım, telefonun ahizesini kaldırıp, güveni yeniden tesis etmek için Kıbrıslı Türk liderle görüşmeye çalışacaktım’ dedi. Kiprianu ayrıca, liderlere sorumluluk puanı veremeyeceğini, müzakere masasından ayrılanın Akıncı olduğunu kaydetti. Andros Kiprianu, Anastasiadis’in belirli bir seçmen kitlesi ile ilgilendiğini ve Meclisin kararının yanlış olduğunu bir hafta gecikmeli ifade ettiğini belirtti. Kiprianu, AKEL’in krizin yatışması için elinden geleni yaptığını ve artık her şeyin iki lidere bağlı olduğunu söyledi. Andros Kiprianu ‘onlar orada, biz burada’ çözümünü kabul etmenin, Kıbrıs’ı Türkleştireceğini, çünkü böyle bir gelişme sonrasında ülke içinde Türkiye ile sınırların olacağını ifade etti. Sürecin özlü müzakere rayına nasıl girebileceğinden söz eden Kiprianu, belirli ana konulara odaklanılması gerektiğini, bu konuların yürütme gücü, etkin katılım, dört özgürlük, toprak mülkiyet ve güvenlik konuları olduğunu belirtti. Başkanlık seçimleri konusunda görüş belirtmekten kaçınan Kiprianu, hiçbir durumda ve hiçbir senaryoda DİSİ’nin ve Nikos Anastasiadis’in desteklenmeyeceğini, iki taraf arasında büyük bir ideolojik uçurum olduğunu, aynı şeyin ELAM için de geçerli olduğunu vurguladı.”    

Benzer haberler

Featured
YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı 2026-06-21 11:23:00 Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! 2026-06-21 11:17:00 Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) 2026-06-21 11:01:00 Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! 2026-06-21 10:47:00 Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 2026-06-21 10:44:00 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! 2026-06-21 10:37:00 Kıbrıs Otizm Derneği'nde yeni yönetim belirlendi 2026-06-21 10:25:00 İsrail’in BM Temsilcisi, cinsel şiddet suçlarının ele alındığı oturumda BM yetkilisiyle tartıştı 2026-06-21 09:59:00 Londra'nın batısında çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti 2026-06-21 09:53:00