Akdeniz için 'tropik fırtına' uyarısı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mora Adasında başlayıp güçlenecek bir tropikal fırtınanın Keşan’dan Antalya’ya kadar etkili olacağını bildirdi.
Fırtınadan en çok Muğla ve Aydın çevresinin etkileneceği, rüzgar hızının saatte 120 km.'ye çıkabileceğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşlara tekne turları başta olmak üzere deniz aktivitelerini durdurmaları uyarısında bulundular.
Meteoroloji'nin açıklamasında, "Bugün öğleden sonra Orta Akdeniz'de oluşması beklenilen alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve tropik fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor" denildi.
TC Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilisi yaklaşan fırtına ile ilgili olarak Hürriyet'e şöyle konuştu:
KÜÇÜK AĞAÇLAR KIRILABİLİR
“Bugün itibariyle Orta Akdeniz üzerinde oluşmasını beklediğimiz bir alçak basınç merkezi var. Bu alçak basınç merkezi gece saatlerinde etkisini artıracak ve kuvvetlenecek. İhtimalen de tropikal fırtınaya dönüşecek. Mora yarımadasının güney batısında başlayacak ve güçlenecek olan fırtına cumartesi itibariyle Türkiye’ye doğru hareket etmesi bekleniyor. Pazar erken saatlerden itibaren de güzergahında bir değişim olmazsa, yurdumuzun güney batı kesimlerini ciddi biçimde etkileyecek. En çok etkilenecek iller Muğla ve Aydın çevresi olacak. Yön değiştirirse etkilenecek bölgeler de değişecek. Gün yaklaştıkça daha sağlıklı değerlendirme yapılacaktır. Burada önemli olan şey çok açık alanlardaki organizasyonlar beklemeye alınmalı. Tekne turları gibi deniz aktiviteleri durdurmalı. Fırtına beklediğimiz şiddette gelirse küçük ağaçların kırılması, çatıların uçması, inşaat iskelelerinde riskler oluşması ihtimal dahilinde.”
METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA
Genel Müdürlükten yapılan basın açıklamasında ise “Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte fırtınanın Ege Bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir” denildi.
TC Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:
"Yapılan son değerlendirme ve analizlere göre bugün öğleden sonra Orta Akdeniz'de oluşması beklenilen alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve tropik fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Orta Akdeniz'de oluşması beklenen fırtınanın hafta sonu doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir.
Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte fırtınanın Ege bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak fırtınanın oluşumu ve gelişimi takip edilmekte olup; fırtınanın yön, şiddet ve etkileyeceği alan konusunda gerekli olduğunda tahmin, uyarı ve açıklamalar yapılacaktır."
Benzer haberler
Türkiye
2026-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü
Yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 818 şüphelinin hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu
Erdoğan “Mekke Anlaşması dünyaya önemli bir mesaj vermemiz için gerçek bir vesile oldu”
MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın ani ölüm nedeni belli oldu
Türkiye’de üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim ücretleri belirlendi
Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum
Hürmüz'deki arz riski Ceyhan'ın küresel petrol merkezi olma potansiyelini güçlendiriyor
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na atamalar yapıldı


