Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

AİHM'den Güney Kıbrıs'a 8 bin euro manevi tazminat cezası!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
AİHM'den Güney Kıbrıs'a 8 bin euro manevi tazminat cezası!
Reklam

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) mecliste boş kalan sandalyenin doldurulmasıyla ilgili yasal boşluğu kapatmadığı için mahkum ettiği Kıbrıs Rum Yönetimini 8 bin euro manevi tazminat cezasına çarptırdığı bildirildi.

Haravgi AİHM’in, “demokrasinin nüvelerinden olan seçme seçilme hakkıyla ilgili meselelerin çözümsüz bırakılamayacağına” hükmederek aldığı tazminat kararının Güney Kıbrıs’ın kurumsal yeterliliği meselesini yeniden gündeme getirdiğine dikkat çekti.

Habere göre AİHM bu kararı, 2016 genel seçimine Dayanışma Hareketi adayı olarak katılan Yeorgios Papadopulos’un başvurusu üzerine aldı. Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus’un, seçim sonrasında ve meclis açılmadan önce, milletvekilliğini kazanmış olmasına rağmen Avrupa Konseyi’nde kalmaya karar vermesi ile Dayanışma Hareketi’nin kazandığı bir sandalye yasama dönemi boyunca boş kaldı.

Aynı partiden Papadopulos, boş sandalyeyi doldurmak üzere 2017, 2018 ve 2020 olmak üzere üç kez atandıysa da Kıbrıs Rum Seçim Mahkemesi, milletvekilinin bu şekilde değiştirilmesi konusunda net hukuki ya da anayasal çerçeve olmadığı gerekçesiyle atamayı iptal etti. Kıbrıs Rum meclisinin yasayı ve Anayasayı değiştirme çabaları ise, düzenlemeleri anayasaya uygun görülmedi.

AİHM, çözüm bulamayıp halk iradesini erozyona uğratarak ve seçmenin tercihini pratikte iptal ederek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 1’inci protokolünün 3’üncü maddesini ihlal ettiğine hükmettiği Kıbrıs Rum Yönetimini, Yeorgios Papadopulos’a 8 bin euro manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23