Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı” Şenkul “Rum liderliği bölünmenin temeline beton döküyor” Belediye başkanını elektrikli bisiklet çaptı, bisiklet sürmek yasaklandı Bitcoin coştu, 2 yılın en iyi haftasını yaşıyor Samanyolu'nun en hızlı yıldızı keşfedildi: Işık hızının yüzde sekizine ulaşıyor Altın fiyatları 7 bin lirayı aştı Tarihi güçteki "Süper El Nino" ABD'de kış dengelerini değiştirecek Döviz kurlarında son durum (21 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (21 Ağustos 2026) Belçika'daki büyük orman yangını 7. gününde kontrol altına alındı İskele’de cumartesi günü Uzay ve Bilim Sempozyumu yapılacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ağustos 2026) İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı” Şenkul “Rum liderliği bölünmenin temeline beton döküyor” Belediye başkanını elektrikli bisiklet çaptı, bisiklet sürmek yasaklandı Bitcoin coştu, 2 yılın en iyi haftasını yaşıyor Samanyolu'nun en hızlı yıldızı keşfedildi: Işık hızının yüzde sekizine ulaşıyor Altın fiyatları 7 bin lirayı aştı Tarihi güçteki "Süper El Nino" ABD'de kış dengelerini değiştirecek Döviz kurlarında son durum (21 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (21 Ağustos 2026) Belçika'daki büyük orman yangını 7. gününde kontrol altına alındı İskele’de cumartesi günü Uzay ve Bilim Sempozyumu yapılacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

'AGİT Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olmaya hazır'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'AGİT Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olmaya hazır'
Reklam

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Meclisi Başkanı George Tsereteli’nin, Kıbrıs'ın güneyinde temaslarda bulunduğu haber verildi.

Tsereteli’nin temasları çerçevesinde Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’le bir araya geldiğini yazan Fileleftheros gazetesi, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki ileri sürülen meydan okumalarının görüşmenin gündeminde olduğunu kaydetti. Haberde, Anastasiadis’in Tsereteli’yi Kıbrıs sorunundaki mevcut durum konusunda bilgilendirdiği, aynı zamanda Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’i içerisindeki ileri sürülen kışkırtıcı faaliyetleriyle ortaya çıkan durumun ele alınması için gösterdiği çabalara atıfta bulunduğu belirtildi. Anastasiadis’in, AGİT’in, devletler arasındaki işbirliği, aynı zamanda barış istikrarın sağlanması hedefiyle gerçekleştirdiği faaliyetlerinden övgüyle söz ettiği de belirtildi. AGİT Başkanı Tsereteli ise, Kıbrıs Cumhuriyeti Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’le yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, AGİT’in elindeki bütün araçlarla Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti. AGİT’in, birçok bölgede çatışmaların çözümü konusunda önemli rol oynadığını dile getiren Tsereteli, kendilerinin Kıbrıs sorununun çözümüne doğrudan müdahil olmadıklarını, fakat Rum Meclis Başkanına da söylediği üzere, arabuluculuk ve çatışmaların çözümü konusunda önemli bir kazanım ve uzmanlığa sahip bir örgüt olarak, ellerindeki bütün araçlarla yardımcı olmaya hazır olduklarını yineledi. Bu ülkede ve bu bölgede, bir dizi problem ve sıkıntı var olduğunu gördüklerini ve bunların Akdeniz bölgesi, AGİT bölgesine uzanabileceğini de dile getiren Tsereteli, bunların göçmen akışları, terör tehditleri, iklim değişikliği ve insanlık hakları olduğunu izah etti. Tsereteli, sorunun uygun politikalarla ele alınması gereken birçok problem olduğunu sözlerine ekledi. (TAK)

Benzer haberler

Featured
İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! 21 Ağu 2026 11:55 Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü 21 Ağu 2026 11:51 Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! 21 Ağu 2026 11:46 Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor 21 Ağu 2026 11:39 Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak 21 Ağu 2026 11:35 UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek 21 Ağu 2026 11:31 Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek 21 Ağu 2026 11:13 DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” 21 Ağu 2026 10:45 EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı” 21 Ağu 2026 10:40