Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Limanlar Dairesi Müdürlüğü “Kaplıca-Koruçam Burnu arasında seyir faaliyetleri kısıtlandı” Kişi “Yaşanan facia çok ciddi bir ihmaller silsilesi sonucu meydana geldi” Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz taziye ziyareti için KKTC'de KTSO üyesi dört firma ve üç kadın kooperatifi, İzmir’de fuara katılacak Gazimağusa'da ulusal yas nedeniyle müzik ve eğlence faaliyetleri yasaklandı Denktaş “Etkilenen aileler için hukuki ve psikolojik destek hattı oluşturduk” Arama kurtarma çalışmalarına TCG Işın ve TCG Alemdar dahil, 7 gemi ve 11 hava aracı ile devam ediliyor Serdaroğlu “Bu iş burada kalmayacak, verilen mücadelenin arkasında olacağız” Güney'de su krizine yönelik kısa, orta ve uzun vadeli önlemler kararlaştırıldı İncirli “Artık bu hükümetin bu işi yapamadığını kabul edip ülkenin önünü açması gerekiyor” CHP heyeti Girne Turizm Limanı’nı ziyaret etti: “Olayın takipçisi olacağız" Nöbetçi eczaneler (3 Eylül 2026) İki ayrı trafik kazasında motosiklet sürücüsü ağır yaralandı, 1 sürücü tutuklandı Güney'deki keçi-koyun sayılarında azalma Gazimağusa Limanı’nda iş kazası! "İkinci kaptan, seferin yapılmaması yönünde telkinde bulunduğunu iddia etti" Lesinger “Bebek ölümleri ve silo faciası olaylarında aynı hassasiyet gösterilmedi” İdari Komite, iki yasa önerisi ve bir yasa tasarısını Genel Kurul’a sevk etti Holguin adaya gelmeden önce New York’ta Guterres’le görüşecek Savaşan “Henüz elimize istifa yazısı ulaşmadı" Limanlar Dairesi Müdürlüğü “Kaplıca-Koruçam Burnu arasında seyir faaliyetleri kısıtlandı” Kişi “Yaşanan facia çok ciddi bir ihmaller silsilesi sonucu meydana geldi” Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz taziye ziyareti için KKTC'de KTSO üyesi dört firma ve üç kadın kooperatifi, İzmir’de fuara katılacak Gazimağusa'da ulusal yas nedeniyle müzik ve eğlence faaliyetleri yasaklandı Denktaş “Etkilenen aileler için hukuki ve psikolojik destek hattı oluşturduk” Arama kurtarma çalışmalarına TCG Işın ve TCG Alemdar dahil, 7 gemi ve 11 hava aracı ile devam ediliyor Serdaroğlu “Bu iş burada kalmayacak, verilen mücadelenin arkasında olacağız” Güney'de su krizine yönelik kısa, orta ve uzun vadeli önlemler kararlaştırıldı İncirli “Artık bu hükümetin bu işi yapamadığını kabul edip ülkenin önünü açması gerekiyor” CHP heyeti Girne Turizm Limanı’nı ziyaret etti: “Olayın takipçisi olacağız" Nöbetçi eczaneler (3 Eylül 2026) İki ayrı trafik kazasında motosiklet sürücüsü ağır yaralandı, 1 sürücü tutuklandı Güney'deki keçi-koyun sayılarında azalma Gazimağusa Limanı’nda iş kazası! "İkinci kaptan, seferin yapılmaması yönünde telkinde bulunduğunu iddia etti" Lesinger “Bebek ölümleri ve silo faciası olaylarında aynı hassasiyet gösterilmedi” İdari Komite, iki yasa önerisi ve bir yasa tasarısını Genel Kurul’a sevk etti Holguin adaya gelmeden önce New York’ta Guterres’le görüşecek Savaşan “Henüz elimize istifa yazısı ulaşmadı"
Dolar
Euro
Sterlin

AB'den Türkiye'ye kısıtlayıcı tedbir

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
AB'den Türkiye'ye kısıtlayıcı tedbir
Reklam

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini gerekçe göstererek halihazırda iki TPAO yetkilisine yönelik kısıtlayıcı tedbir içeren listeye ekleme yapılmasını kararlaştırdı.

Brüksel'de yapılan AB Liderler Zirvesi devam ederken sonuç bildirisinin Türkiye ile ilgili bölümü üzerinde saatler süren müzakerelerin ardından uzlaşıya varıldığı açıklandı ve bildirinin ilgili kısmı paylaşıldı.

Bildiride, Türkiye'nin tek taraflı adımlara ve provokasyonlara devam ettiği, AB'ye karşı söylemini yükselttiği iddia edilerek, Oruç Reis gemisinin Antalya Limanına dönmesinin not edildiği, Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin yeniden başlayabilmesi için gerginliğin düşürülmesinde AB tarafının ısrarcı olduğu ifade edildi.

Bildiride, AB'nin Türkiye ile karşılıklı çıkara ve iş birliğine dayalı ilişki geliştirilmesinde stratejik çıkarı bulunduğu tekrarlanarak, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin AB ve üyeleriyle gerçek bir ortaklığı desteklemek, farklılıkları diyalog ve uluslararası hukuka uygun şekilde çözmek için hazır olduğunu göstermesi halinde pozitif Türkiye-AB gündemi hala masadadır. Bu tür bir gündem ekonomi ve ticaret alanlarını, halklar arasında teması, yüksek düzeyli diyaloğu ve göç konusunda devamlı işbirliğini kapsayabilecektir. AB Konseyi, AB ile Türkiye arasındaki iletişim kanallarının açık tutulmasının önemini vurgulamaktadır."

AB'nin Türkiye'deki Suriyelilere finansal yardım sağlamaya devam etmek için ve göç yönetimi konusunda hazır olacağı bildirildi.

Bildiride, 11 Kasım 2019'da Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki "yetkisiz olduğu ileri sürülen" arama faaliyetleri hakkında alınan kısıtlayıcı tedbir kararı temelinde, daha önce hazırlanan listeye ek yapılması için AB Konseyi'ne çağrı yapıldı.

Ayrıca AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonu'nun, Mart 2021'de yapılacak zirveye kadar Türkiye-AB siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin durumunun yanı sıra listeye ek yapılması kararının kapsamının genişletilmesini de içerecek şekilde nasıl yol alınacağına dair araçlar ve seçeneklerle ilgili rapor sunması istendi.

Bildiride aynı zamanda kapalı Maraş'ın bir kısmının açılması kınandı ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına saygı gösterilmesi gerektiği savunuldu.

AB'nin Kıbrıs sorununun BM çerçevesinde çözümüne yönelik müzakerelerin BM himayesinde yeniden hızla başlamasını desteklediği belirtilen bildiride, "aynısının Türkiye'den de beklendiği" ifade edildi.

AB Konseyi ayrıca AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Doğu Akdeniz konulu çok taraflı konferans teklifini ileriye taşımasını istedi.

Bildiride son olarak, "AB, Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki durumla ilgili konularda ABD ile koordinasyon içinde olmayı amaçlayacaktır." denildi.

(AA)

Benzer haberler

Dünya
78 ton altın bir günde yer değiştirdi 3 Eyl 2026 11:28 New York’ta ilkokul ve ortaokul öğrencilerine derste yapay zeka yasağı 3 Eyl 2026 09:34 Mısır'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 22 kişi öldü 2 Eyl 2026 20:58 Nepal ve Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı 2 Eyl 2026 15:43 Starship 1 aydan sonra okyanustan çıkarıldı 2 Eyl 2026 11:07 Polonya'da ilkokullarda telefon yasağı getirildi 2 Eyl 2026 10:09 Bahreyn'de halka en yakın güvenli yere gitme çağrısı yapıldı 2 Eyl 2026 08:55 Belçika'da kayıtlara geçen en sıcak yaz yaşandı 1 Eyl 2026 21:41 İran "Hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayız" 1 Eyl 2026 21:37