ABD'den Rusya'ya sert tehdit: Bedelini öder
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı, Rusya'nın İran rejimini desteklemeye devam etmesi durumunda "büyük bir bedel" ödeyeceğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, Rusya'nın İran'da bir haftadır süren hükümet karşıtı protestoları desteklemesinin "bir bedeli olacağını" söyledi ve Rusya'yı "ülke genelinde büyük felaket yaratan İran yönetiminin tutumuyla" yüzleşmeye çağırdı.
Voice of America'da konuşan McMaster, İran ve Kuzey Kore'nin nükleer silah programlarının ABD ve Rusya'nın çıkarlarına ters düştüğünü söyledi. Rusya'nın Ukrayna üzerindeki askeri baskıları ve batıdaki seçimlere karıştığı iddialarının ABD ve Rusya'nın ilişkilerini bozmaya yönelik olduğunu belirten McMaster, "Rusya'nın son zamanlardaki eylemleri, ABD ve Avrupa devletlerinin çıkarlarına ters düşecek gibi görünüyor. İran'a yardım etmek Rusya'nın hangi notada işine yarayabilir? Rusya İran'ı desteklemeye devam ederse bu eylemin bedelini ödeyecek" dedi.
Benzer haberler
Dünya
Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak"
İsrail’in BM Temsilcisi, cinsel şiddet suçlarının ele alındığı oturumda BM yetkilisiyle tartıştı
Londra'nın batısında çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti
İtalya'da 8 kentte 'kırmızı' alarm
Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak
Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti
Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor
Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi
İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı



