ABD'deki cezaevinde bulunan çürümüş ceset sayısı 189'a yükseldi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD'nin Colorado eyaletinde şikayet üzerine bir cenazeevinde arama yapıldı. Yapılan aramada bulunan çürümüş ceset sayısı 189'a çıktı.
Yetkililer, Denver kentine bağlı Penrose kasabasındaki Doğaya Dönüş Cenazeevi'nde 4 Ekim'den beri devam eden incelemelerde 74 cesedin daha bulunduğunu açıkladı. Daha önce cenazeevinde 115 cesede ulaşılmıştı.
Cenazeevinde bulunan toplam ceset sayısının 189'a yükseldiğini bildiren yetkililer, arama çalışmalarının sürdüğüne ve sayının artabileceğine işaret etti.
Yetkililer, cesetlerin kimliklerinin tespit edilmesi halinde ilerleyen günlerde ailelere bildirim yapılacağını kaydetti.
"24 SAATTE GÖMÜLMEYEN CENAZELER MORGA GÖTÜRÜLMELİ"
Söz konusu cenazeevinin sahibi Jon Hallford'un, Colorado eyaletinin Cenazeevi ve Krematoryum ofisi direktörüyle yaptığı görüşmede "cesetlerin uygunsuz şekilde saklandığını gizlemeye çalıştığı ancak bölgede bir sorun olduğunu kabul ettiği" belirtildi.
Etrafa yayılan kötü koku nedeniyle çevredekilerin şikayeti üzerine, 4 Ekim'de "Doğaya Dönüş Cenazeevi'nde incelemeler başlatılmıştı.
Polis ise cenazeevinde bekletilen ceset kalıntılarının "sağlığı tehdit edecek bir durum" oluşturmadığını bildirmişti.
Colorado eyaleti yasalarına göre, 24 saat içinde gömülmeyen cenazelerin morglarda soğutulması gerekiyor.
Benzer haberler
Dünya
Netanyahu ve ortakları, ABD ara seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sessizliğe gömüldü
İlklere sahne olan ABD ara seçimlerinin çok konuşulan kazananları gündemde
Trump "Kaybetmemizin sebebi İran savaşı"
Fransa'da kan depolama tesislerine siber saldırı
AB Komisyonu, 2026 Türkiye raporunu açıkladı
Nobel ödüllü bilim insanı Hinton "Yapay zeka hiç geliştirilmeseydi daha iyi olabilirdi"
Bin 450 kilogramlık NASA gözlemevi Dünya'ya düşüyor
Trump yenilgiyi kabul etti, veto kartını çıkardı
Fransa'da kan depolama tesislerine siber saldırı düzenlendi




