ABD'de Yolcu uçağının motoru havada patladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD'de Philadelphia kentine acil iniş yapan uçağın gövdesi delindi, iki çocuk annesi bir yolcu hava akımıyla dışarı çekildi. Yaşamını yitiren kadının yanı sıra yedi yolcu da yaralandı.
Southwest Airlines'a ait Boeing 737-700 uçağının motorunda gerçekleşen patlama sonrası uçak Philadelphia kentine acil iniş yaptı.
Uçağın bir penceresi, kanatları ve gövdesinin hasar gördüğü patlamanın ardından kontrol kulesi kayıtlarında pilotların "Gövde delindi ve bir kişi dışarı çıktı" dediği duyuldu.
Görgü tanıkları, yaşamını yitiren iki çocuk annesi Jennifer Riordan'ın hava akımı nedeniyle patlayan pencereden dışarı çekildiğini, ardından diğer yolcular tarafından kabinin içine geri çekildiği anlattı.
ABD'deki yolcu uçaklarında son ölüm 2009 yılında gerçekleşmişti.
143 yolcusuyla New York'tan Dallas'a uçak uçakta gerçekleşen olay sonrası ABD Federal Havacılık Dairesi soruşturma başlattı.
Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu Başkanı Robert Sumwalt ise uçakta kullanılan CFM56 tipi motorun çok yaygın bir motor olduğunu söyledi.
Southwest Airlines ise 'trajik olay' nedeniyle çok üzgün olduklarını açıklayan bir duyuru yayınladı.
Benzer haberler
Dünya
Trump "İran ile geçici mutabakat sona erdi"
Doğu Avrupa liderlerinden NATO'ya "Rusya'ya karşı birlik ve caydırıcılık" çağrısı
Rutte "ABD'nin İran'a güçlü bir yanıt vermesi gerekli"
Çin'de meydana gelen heyelanda ölü sayısı 21'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 685'e yükseldi
Danimarka "Grönland satılık değil" mesajını yineledi
New York'ta 37 katlı binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle yollar kapatıldı
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti
Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi



