Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor!
Dolar
Euro
Sterlin

ABD’de Kovid-19 salgını vakalarında yeni rekor rakamlara ulaşıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

ABD’de Kovid-19 salgını vakalarında yeni rekor rakamlara ulaşıldı

ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalananların sayısı 9 milyonu geride bırakırken, günlük vaka sayısı son haftada 3 defa 80 binin üzerinde seyretti.

ABD başkanlık seçimlerine günler kala virüs vakaları hızla artıyor.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Wisconsin’de yoğun bakım yatakları tükenmek üzere, Orta Amerika’da yer alan eyalet yüzde 27,71 ile ülkenin en yüksek Kovid-19 pozitif vaka oranlarından birine sahip oldu.

ABD’de Kovid-19 salgının baş gösterdiği marttan bu yana pozitif vaka sayısı 9 milyonu geçerken, günlük vaka sayısı da salgının başlangıcından bu yana son haftada 3. defa 80 bin barajını aşarak rekor kırdı.

Minnesota, Kansas, Güney Dakota ve Ohio eyaletlerinde de salgında ilk günden bu yana en yüksek pozitif vaka rakamlara ulaşıldı.

Ohio Valisi Mike DeWine, “Virüs, eyaletin her tarafına hızla yayılıyor, saklanacak yer kalmadı.” sözleriyle “tehlikeli gidişata” dikkati çekti.
Türklerin yoğun yaşadığı şehirde “sokağa çıkma yasağı”

Salgının ABD’de patlak verdiği ilk aylarda en çok etkilenen eyaletlerden New York ve New Jersey’de de vakaların hızla artması yüzünden eski yasaklar, tekrar uygulanmaya başlandı.

ABD’de, Kovid-19 kaynaklı ölümlerde 5. sırada bulunan New Jersey’nin bazı şehirlerinde zaruri olmayan iş yerleri için tekrar kapatma kararı alındı.

Eyaletin kuzey bölgesinde, Türk toplumunun ülkede en çok yaşadığı şehir olan Paterson’da da “geceleri sokağa çıkma yasağı” ilan edilirken, Vali Phill Murphy, eyaletteki virüs vakalarındaki hızlı yükselişin sebebinin ”evlerde yapılan partiler” olduğunu belirtti.

New York’ta ise belediye yetkilileri, bir düğün ve doğum günü partisinde toplam 50 kişiye virüs bulaştığını, 300’den fazla kişin ise karantinaya alındığını duyurdu.

(BRTK)

Benzer haberler

Dünya
Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak 2026-06-20 21:27:00 Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti 2026-06-20 21:19:00 Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor 2026-06-20 20:23:00 Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi 2026-06-20 20:14:00 İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı 2026-06-20 19:42:00 Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" 2026-06-20 19:33:00 İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" 2026-06-20 18:35:00 Kedilerle iletişim kurmanın gizli yolu keşfedildi 2026-06-20 14:49:00 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi 2026-06-20 14:32:00