ABD'de F-35 uçağı düştü: Pilotu fırlatma koltuğu kurtardı

Voice Kıbrıs Haber
ABD Donanması'na ait bir F-35 savaş uçağı, Kaliforniya'da düştü. Bu, 2025'teki ikinci F-35 kazası oldu.
ABD Donanması'na ait bir F-35 savaş uçağı, Kaliforniya'da Deniz Kuvvetleri'ne ait Lemoore Hava Üssü yakınlarında düştü.
ABD Donanması'ndan yapılan açıklamaya göre, pilotun fırlatma koltuğunu başarıyla açtığı ve hayatta kaldığı bildirildi. Donanma, kazanın nedeninin araştırıldığını açıkladı.
Üssün basın açıklamasına göre, personel arasında herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
CNN'in haberine göre, yaklaşık 100 milyon dolara mal olan uçağın kazası, bu yıl bir F-35 uçağında meydana gelen ikinci kaza oldu.
Ocak ayında Alaska'daki Eielson Hava Kuvvetleri Üssü'nde eğitim uçuşu sırasında bir Hava Kuvvetleri F-35 uçağı düşmüştü. Pilot ayrıca fırlatma koltuğunu başarıyla açarak uçaktan güvenli bir şekilde atlamıştı.
Beşinci nesil savaş uçağı ve dünyanın en gelişmiş savaş uçaklarından biri olan F-35, ABD askeri filosunun temel taşlarından biri.
Lockheed Martin tarafından üretilen uçak, gelişmiş gizlilik ve muharebe kabiliyetleriyle benzersiz kabul ediliyor. Şirkete göre, dünya çapında 17'den fazla ülke F-35 programına katılıyor.
Benzer haberler
Dünya
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı
ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü
DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz"
Devletler arası çatışmalar Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı
Epstein'in moda ve modellik sektörü üzerinden kadınlara ulaştığı ortaya çıktı
Almanya ve Fransa ortak savaş uçağı projesini iptal etti
Hindistan tarihinde bir ilk: Doğum oranları geriledi
Tarihi görevde geri sayım: NASA Artemis 3 astronotlarını açıklıyor
ABD, Dünya Kupası hakeminin ülkeye girişine izin vermedi


