ABD ve Türkiye karşılıklı olarak yaptırımları kaldırdı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye karşılıklı olarak yaptırımları kaldırdı. ABD Hazine Bakanlığı iki Türk bakanı yaptırım listesinden çıkardı. Türkiye de, iki ABD'li bakana yönelik yaptırımları kaldırdı.
Uluslararası haber ajansı Reuters, ABD Hazine Bakanlığı'nın iki Türk Bakanı yaptırım listesinden çıkardığını iddia etti.
Türkiye'de ABD'li iki bakana yaptırım kararı almıştı. Türkiye'de karşılık olarak ABD'li iki bakana yatırım kararını kaldırdı.
SOYLU VE GÜL'E YAPTIRIM KARARI ALINMIŞTI
ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla Amerikalı din adamı Pastör Andrew Brunson’ın tutukluğunda kilit rol oynadıklarını gerekçe göstererek TC Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu yaptırım listesine koymuştu.
ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Soylu ve Gül, Brunson'ın gözaltına alınması ve tutuklanmasının organize edilmesinin sorumluları olarak tanımlanmıştı.
(NTV)
Benzer haberler
Türkiye
Silivri açıklarındaki kazada batan geminin yeri tespit edildi
Marmara'daki gemi kazasında ön bilirkişi raporunda karşılıklı ihmal tespitleri
Ahmet Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
Sadık Sarıbuğa, kazanın hemen öncesinde yaşananları ve gemiden kurtulma anlarını anlattı
Manisa'daki deprem İzmir'de de hissedildi
Türkiye'de ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yarın KKTC’ye taziye ziyaretinde bulunacak
Silivri açıklarında çarpışan iki gemiden biri battı
Gemi kazasında hayatını kaybeden Uz. Çvş. Fahri Ateş ve Gülcan Gürel toprağa verildi


