'AB vatandaşlarının geçişlerinin engellenmesi kabul edilemez'
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.
KITSAB Başkanı Orhan Tolun ve beraberindekiler görüşmede, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs’a geçişlerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın her zaman kendilerine destek olduğunu belirten Tolun, geçişlerle ilgili yaşanan sıkıntıların aşılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yeşil Hat Tüzüğü çiğnenmek suretiyle AB vatandaşlarının geçişlerinin engellenmesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirtti. Bu konuyu gerek AB, gerek BM nezdinde ele almaya devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin Rum yönetimi liderliğinin yetkilileri ile de konuyu sürekli olarak görüştüklerini ve sorunu aşmaya çalıştıklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, ayrıca uzun zamandır kapalı bulunan Lokmacı geçiş noktasının da açılabilmesi için girişimlerini sürdüreceğini söyledi. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Ömer Gökçekuş da yer aldı.
Benzer haberler
Dünya
Trump, New Mexico'nun adını "New America" olarak değiştiren bir harita paylaştı
Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek"
Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı
Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de
Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı
Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü
İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü


