Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

AB ile vize pazarlığında hareketlilik...

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
AB ile vize pazarlığında hareketlilik...
Reklam

AB'nin Türk vatandaşlarına vize serbestisi konusunda Ankara'nın sunduğu önerileri olumlu değerlendirdiği, üç noktada iyileştirme isteyeceği bildirildi. Konunun gelecek yılki AP seçimleri öncesinde çözülmesi hedefleniyor.

Türk vatandaşlarına AB'de vize serbestisi sağlanması konusunda yıllardır süren anlaşmazlığın aşılması gündemde. Alman "Die Welt" gazetesinin üst düzey AB yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Türkiye'nin Türk vatandaşlar için vize serbestisi önündeki engellerin aşılması için bir ay önce yaptığı öneriler Brüksel'de olumlu yankı buldu. Türk hükümeti, vize serbestisi için AB'nin talep ettiği 72 koşuldan yedisi dışındakileri yerine getirmiş, başta terörle mücadele yasasındaki değişiklikler olmak üzere karşılanmayan yedi koşulla ilgili olarak bir ay önce AB'ye teklifte bulunmuştu. "Die Welt"e konuşan ve isimleri açıklanmayan üst düzey AB yetkilileri, Türkiye'nin sunduğu önerilerin "çok önemli" ilerlemelere işaret ettiğini belirtti. ÜÇ NOKTADA İYİLEŞTİRME TALEBİ  Haberde AB Komisyonu'nun önerilerle ilgili değerlendirmesini bu hafta içinde Türk yetkililere ileteceği ve üç noktada iyileştirmeye gidilmesini talep edeceği de aktarıldı. Brüksel'in bu bağlamda, terörle mücadele yasasında daha fazla orantılılık talep edeceği, ayrıca veri koruma ile Avrupa polis teşkilatı Europol çerçevesindeki işbirliği anlaşmasında da iyileştirmelere gidilmesini isteyeceği belirtiliyor. AB'NİN YOL HARİTASI  AB Komisyonu'nun kurum içi yol haritasına göre Türk hükümetinin iki hafta içinde talep edilen iyileştirmelere gitmesinin beklendiği, ardından AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in 26 Mart'ta Varna'da yapılacak AB liderler zirvesinde Türkiye'ye vize serbestisi konusunda olumlu mesaj verebileceği belirtiliyor. Yol haritasına göre yaz aylarında da Türkiye'nin değişiklikleri yasalara uyarlaması öngörülüyor. TUTUKLU GAZETECİLERİN DURUMU  AB'nin vize serbestisi karşılığında bu yıl sonbahar aylarından itibaren Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılmasını ve tasfiye edilen devlet memurlarından bir kısmının görevlerine geri dönmesini beklediği de haberde yer alıyor. Türkiye'nin ise Avrupa Parlamentosu'nun (AP) önümüzdeki yıl Şubat ayı sonuna kadar vize serbestisine yeşil ışık yakmasını beklediği, oylamanın AP seçimleri sonrasına sarkmaması beklentisi içinde olduğu belirtiliyor. AP seçimlerinin 2019 yılı Mayıs ya da Haziran ayında yapılması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 90 güne kadar seyahatlerinde vize serbestisi getirilmesi konusundaki görüşmeler 2013 yılında başlamıştı. 2016 yılı Mart ayında imzalanan mülteci mutabakatı çerçevesinde Türk vatandaşlarına vize serbestisinin 2016 yılı sonuna kadar yürürlüğe sokulması öngörülmüştü.

Benzer haberler

Türkiye
AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası 5 Kas 2026 20:09 Afyonkarahisar ve Adana’da peş peşe depremler 5 Kas 2026 08:32 TC Dışişleri Bakanlığından "Avrupa Komisyonu 2026 Türkiye Raporu"na tepki "Mesnetsiz iddiaları reddediyoruz" 4 Kas 2026 21:24 Girne’de batan gemide yakınlarını kaybedenler Mersin'de suç duyurusunda bulundu 4 Kas 2026 17:38 Türkiye'nin nüfusu dokuz ayda 410 bin 118 kişi arttı 4 Kas 2026 13:27 Bahçeli’den AB’ye Libya Mutabakatı tepkisi “Türkiye’ye talimat vermek Avrupa’nın harcı değildir” 3 Kas 2026 13:54 Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı 3 Kas 2026 09:14 Akdeniz'in ardından bir deprem de Osmaniye'de meydana geldi 2 Kas 2026 21:10 Akdeniz'de açıklarında deprem meydana geldi 2 Kas 2026 20:46