AB, 3 ülkenin Covid-19 aşı sertifikasını tanınmasına karar verdi

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Birliği (AB), 3 ülkenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı sertifikalarının tanınmasına karar verdi.
AB Komisyonu, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Cape Verde'nin uyguladığı Covid-19 aşı sertifikalarının AB'nin sertifikasına eş değer kabul edilmesi kararı alındığını açıkladı.
Söz konusu 3 ülkenin AB aşı sertifikası sistemine bağlanacağına dikkati çekilen açıklamada, bu ülkelerin verdikleri aşı sertifikalarının "AB Dijital COVID Sertifikası" ile aynı koşulları taşıyacağı ve sertifikaların AB ülkelerinde de kabul edileceği kaydedildi.
Açıklamada, hali hazırda 55 ülkenin AB aşı sertifika sistemine bağlı durumda olduğu anımsatıldı.
AB'nin salgında seyahatleri kolaylaştırmak için hazırladığı aşı sertifikası uygulaması, 1 Temmuz'da yürürlüğe girmişti.
Sertifikayla AB'de onaylı Covid-19 aşıları; BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson olmuş ve son dozun üzerinden 2 hafta geçmiş kişilere seyahatlerde genellikle ek test veya ilave kısıtlamalar uygulanmıyor.
Benzer haberler
Dünya
Güney Torid göktaşı yağmuru bu gece nadir görülen ateş topları oluşturacak
Anne ve kız ayı saldırısında hayatını kaybetti
ABD'deki ara seçim sonuçları ne anlama geliyor? Trump'ı ve ABD siyasetini neler bekliyor?
Netanyahu ve ortakları, ABD ara seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sessizliğe gömüldü
İlklere sahne olan ABD ara seçimlerinin çok konuşulan kazananları gündemde
Trump "Kaybetmemizin sebebi İran savaşı"
Fransa'da kan depolama tesislerine siber saldırı
AB Komisyonu, 2026 Türkiye raporunu açıkladı
Nobel ödüllü bilim insanı Hinton "Yapay zeka hiç geliştirilmeseydi daha iyi olabilirdi"




