Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı" Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı"
Dolar
Euro
Sterlin

Ünlü fizikçi uzaylıların nasıl görüneceğini açıkladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Ünlü fizikçi uzaylıların nasıl görüneceğini açıkladı

Ünlü teorik fizikçi Michio Kaku yeni kitabında uzaylıların neye benzeyeceğine dair çok konuşulacak bir iddiada bulundu

Teorik fizik alanında 'Henry Semat Profesörü' ünvanlına sahip olan ABD'li Profesör Dr. Michio Kaku, insanoğlu ile dünya dışı bir medeniyetin karşılaşması hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.  71 yaşında Kaku, 'İnsanlığın Geleceği' adlı yeni kitabında uzaylıların nasıl görüneceğine dair çok konuşulacak iddialarda bulundu.  "Uzaylılar aynı insanlarda olduğu gibi etrafını görebilmeli ve avlanmak ve nesneleri tutmak için parmaklara sahip olmalı" diyen Kaku, uzaylılara en çok benzeyen canlının da ahtopotlar olduğunu iddiasının altını çizdi.  Bilim kurgu filmlerinin değişmezi insanoğlu ile uzaylıların karşılaşmaması bu kez de bilimin merceğinde. Pek çok filme konu olan bu olayın neden henüz gerçekleşmediğini araştıran bilim insanları olası diğer senaryoları belirlemişti.  Evrende gezegenimize benzeyen 40 milyar gezegen var. Ancak herhangi bir gelişmiş medeniyetin bizimle bağlantı kurması sandığımızdan daha uzun sürebilir.  Zira uzaylıların kullandığı dalgaların seyahat mesafesi sandığımızdan daha yavaş veya bizim tespit edemeyeceğimiz bir formda olabilir.  Ayrıca bu dalgalar bizim fark edemeyeceğimiz kompleks bir yapıya sahip olduğu için gözden kaçırıyor da olabiliriz. Zira uzayı 1984'ten beri dinliyoruz ve bu teknolojimiz oldukça ilkel olabilir.  Ayrıca gezegenimizden 32 ışık yılı uzaklıktaki dalgalar henüz bize ulaşmış değil. Evrenin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bize doğru ilerleyen "ilk merhaba" mesajı hala yolda olabilir.  Bizim de uzaya 100 yıldan biraz fazla süredir dalga gönderdiğimizi düşünürsek bizim mesajımızın da hala bir medeniyete ulaşamadığını söylemek mümkün.  En karamsar senaryoya göre, evrende başka yaşamlar arayan tek medeniyet biz olabiliriz.  Ya da başka bir gezegendeki yaşam daha biz ulaşamadan kendisini yok etmiş olabilir. Gezegenimizin Soğuk Savaş yıllarında nükleer savaş tehdidi altında yaşadığını düşünürsek başka bir medeniyetin benzer bir sebepten yok olması da oldukça muhtemel. 

En kötü senaryo ise Hollywood'un en çok işlediği konu olan gelişmiş bir medeniyetin evrendeki diğer uygarlıkları işgal ederek gelişimini sürdürmesi. Bu da bizimle bağlantıya geçmemelerini oldukça mantıklı hale getiriyor.

Benzer haberler

Teknoloji
Apple, yeni Siri yapay zekasını tanıttı 2026-06-09 11:25:00 Anthropic'ten yapay zeka uyarısı: Çok yakında kontrolü kaybedebiliriz 2026-06-09 11:00:00 "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor 2026-06-07 20:46:00 Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak 2026-06-05 18:03:00 Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi 2026-06-05 08:11:00 NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı 2026-06-04 21:40:00 İnsansı robot pazarında yatırım yarışı kızışıyor 2026-06-04 10:32:00 Öğrencilere 'yapay zeka kullanmayın' dediği makaleyi yapay zekaya yazdırdı 2026-06-03 10:14:00 Microsoft yeni kuantum çipini tanıttı 2026-06-03 08:46:00