568 işletme kontrol edildi

Voice Kıbrıs Haber
Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi, “51/95 sayılı Belediyeler Değişiklik Yasası” kapsamında kent genelinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik izin ve sağlık karnesi denetimlerine başladı.
Belediye’den yapılan açıklamaya göre, dün başlayan uygulamayla yasa gereği 31 Mart’a kadar gerekli belgelerini tamamlaması gereken tüm işletmeler denetim altına alınıyor.
Zabıta ekipleri, denetimlerin ilk iki gününde 5 ayrı ekiple toplam 568 işletmeyi kontrol etti. Yapılan denetimlerde, işletme izni ve sağlık karnesi eksik olan işletmelere 15 günlük süreli resmi ihbarlar verildi.
İşletmelerin, ihbar süresi içerisinde belgelerini tamamlaması halinde ceza uygulanmayacak ancak sürenin bitiminde eksik belgelerini hâlâ tamamlamamış ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere, yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda işlem yapılacak.
Yasaya göre; eksik sağlık karnesi bulunan işletmelere, asgari ücretin yüzde 50’sine kadar para cezası, işletme izni bulunmayanlar ile işletme izni bulunup da yıllık yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmeler için, 1 asgari ücret tutarında ceza öngörülüyor.
Açıklamada, denetimlerin kent genelinde tüm işletmeleri kapsayacak şekilde aralıksız devam edeceği vurgulanırken, işletme sahiplerine yasal yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.
Benzer haberler
Featured
Amsterdam’da dördüncü “Kırmızı Çizgi” gösterisine 200 binden fazla kişi katıldı
Erakçi "Şimdi seçim yapma sırası Beyaz Saray'da"
Kışın etkisini artırdığı Gazze'de insani felaket derinleşiyor
Mısır'daki tren kazasında bilanço ağırlaştı: En az 7 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı
ABD'nin seçim haftasında altın yükselişe geçerken Brent petrol geriledi
İran Devrim Muhafızlarından Hürmüz Boğazı uyarısı: Mayınlar bekliyor
KTTB'den Kıbrıslı liderlere çağrı "Barış, çözüm ve birleşik bir Kıbrıs için cesur olun"
Mısır'daki tren kazasında çok sayıda kişi yaralandı
“Bi’ Hareketine Bakar” etkinliği Kızılbaş Park’ta yapıldı




