4 bin 500 ton arpanın yarın sabah Gazimağusa Limanı’na ulaşması bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Ercan Akerzurumlu, Mersin Limanı’ndan 4 bin 500 ton arpayla yola çıkan geminin yarın sabah itibarıyla Gazimağusa Limanı’na ulaşmasını beklediklerini açıkladı.
Akerzurumlu, cumartesi Türkiye’de yeni bir yükleme yapılacağını, pazartesi ve salı için de böyle bir hedef olduğunu kaydederek, “Önümüzdeki hafta 8-10 bin ton civarında arpayı üreticiyle buluşturmayı planladık.
Önlemlerimizi talebi karşılayacak şekilde aldık” dedi.
Ercan Akerzurumlu, BRT’de “Gündem 12” programına katılarak, açıklamalarda bulundu.
Yağışın ve denizlerdeki fırtınanın arpa sevkiyatının gecikmesine neden olduğunu söyleyen Akerzurumlu, arpanın hassas bir yem olduğunu, kesinlikle ıslanmaması, nemlenmemesi gerektiğini de anımsattı.
“Hayvan ölümleri yaşandığı” iddiasının sorulması üzerine Akerzurumlu, Hayvancılık ve Veteriner dairelerinden yetkililerinin sahada olduğunu, Tarım Bakanlığı’na böyle bir bulgunun resmi olarak bildirilmediğini kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Gönyeli-Alayköy Belediyesi acil durumlar için ulaşılabilecek telefon numaralarını duyurdu
KIB-TEK “Güzelyurt ve Girne bölgelerinde elektrik kesintileri yaşanıyor”
Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorunu çözülmüştür; bu da iki komşu, egemen eşit devlettir”
Harmancı "Mümkünse herkes evde kalsın"
YTB kontenjan başvuruları pazartesi başlıyor
Güzelyurt-Kalkanlı yolu trafik akışına kapatıldı!
Girne Belediye Başkanı Şenkul uyardı “Denize girmeyin”
En fazla yağış Alevkayası'nda kaydedildi
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı 5 azaldı


