Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Üstel “Polisimizin bekleyen özlük sorunlarını ortadan kaldırıyor, tarihi reform paketini hayata geçiriyoruz” DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Üstel “Polisimizin bekleyen özlük sorunlarını ortadan kaldırıyor, tarihi reform paketini hayata geçiriyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

23. Zeytinlik Zeytin Festivali bu akşam kapanış gerçekleştiriyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

23. Zeytinlik Zeytin Festivali bu akşam kapanış gerçekleştiriyor

Girne Belediyesi 23’üncü Uluslararası Zeytinlik Zeytin Festivali, 5 Ekim Cumartesi gününü yoğun katılımla tamamlandı. Festivalin dördüncü gününe özellikle halk dansları gösterileri damga vurdu. Kültür ve sanatın lezzet ile bir araya geldiği gece katılımcılara eşsiz anlar sundu. Saat 18:00’de Karşıyaka Kültür Sanat Derneği Halk Dansları Topluluğu (Küçükler Grubu) sahne alarak geleneksel halk dansları gösterisi sergiledi. Ardından saat 18:15'te Dance Spot Çocuk Bale Gösterisi ile küçük balerinler sahne aldı. ALİ NESİM ANILDI Saat 18:30’da başlayan Şiir Dinletisi ve Söyleşisi kapsamında, şair ve yazarlar bir araya geldi. Bu etkinlikte, Ali Nesim anısına 'Kıbrıs Türk Halkbiliminde 55 Yıllık Yürüyüş Mahmut İslamoğlu' adlı kitabın tanıtımı ve söyleşi gerçekleşti. Söyleşide araştırmacı yazar Eralp Adanır ve Prof. Dr. Şevket Öznur ile kitabın yazarı Halkbilimci Mahmut İslamoğlu birer konuşma gerçekleştirerek, anı ve şiirlerle geceyi sonlandırdırlar. Saat 19:00’da ise Prof. Dr. Şevket Öznur ve Doç. Dr. Tayfun Nesimoğlu tarafından 'Ali Nesim'in Hayatı' başlıklı sunum gerçekleştirildi ve ardından Lirik Şiir Grubu şiir dinletisi sundu. Etkinliğin sonunda Girne Belediyesi Meclis Üyesi Mete Ünal Girgen, Mahmut İslamoğlu başta olmak üzere katılımcılara zeytin ağacı ve anı plaketi takdim etti. Saat 19:45'te Girne Gençlik Merkezi Derneği Halk Dansları Topluluğu, izleyenlere coşkulu bir dans gösterisi sahnelerken saat 20:00’de Erce Güner, solo konser performansı ile sahne aldı. Gecenin devamında saat 20:45’te Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi, halk dansları gösterisiyle seyirci ile buluşurken festivalin beşinci günü, saat 21:00’deki Ahmet Evan konseriyle sona erdi. 6 EKİM PROGRAMI Girne Belediyesi 23’üncü Uluslararası Zeytinlik Zeytin Festivali, 6 Ekim Pazar günü saat 15:30’da ilk etkinlik olarak, Elif Tuğun ile Çocuk ve Gençlik etkinlikleri kapsamında ‘Çocuklarla Sanat’ isimli çalışma hayat bulacak. Saat 17:00’ye kadar devam edecek olan etkinlik kapsamında ‘Satranç Şöleni’ ve ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ yer alacak. Aynı anda saat 16:30’da Köy Evi’nde ‘Zeytinli ve Zeytinyağlılar Yemek Yarışması’ gerçekleşecek. 18:30’da ise Girne Belediyesi Küçükler Grubu Halk Dansları Gösterisi sahnelenecek. 18:45’de bu kez Girne Belediyesi Müdür Muavini ve Gıda Mühendisi Naile Soyel’in sunumu ile ‘Zeytin ve Zeytinyağının Sağlımıza Faydaları’ konuşulucak. 19:00’da gerçekleşecek olan ‘Zeytinli ve Zeytinyağlılar Yemek Yarışması’ ödül töreninin ardından 19:15’te ise ‘Bilardo Yarışması’ ödül töreni gerçekleşecek. 19:30’da ise ‘13. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’ ödül töreni yapılacak. 19:45’te sahne alacak olan ‘Kuzey Kıbrıs Filipinliler Derneği Dans Gösterisi’nin ardından 20:00’de ‘Girne Belediyesi Çok Sesli Çocuk ve Gençlik Korosu’ sahne alacak. 20:30’da Genç Sanatseverler Derneği’nin sahneye koyacağı halk dansları gösterisinin ardından gece, saat 21:00’ de sahne alacak Lütfiye Özipek konseri ile son bulacak.

Benzer haberler

Featured
DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" 2026-06-23 21:50:00 Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti 2026-06-23 21:41:00 Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! 2026-06-23 21:36:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) 2026-06-23 21:29:00 KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti 2026-06-23 21:21:00 Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi 2026-06-23 21:12:00 TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" 2026-06-23 20:33:00 Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı 2026-06-23 20:24:00 Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” 2026-06-23 19:30:00