2021 yılı Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması bugün imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber
2021 yılı Türkiye –KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması bugün Ankara’da imzalanacak.
Anlaşma kapsamında, KKTC’nin ihtiyaçları doğrultusunda bu yıl için merkezi yönetim bütçesinden yaklaşık 2,5 milyar lira kaynak aktarılması bekleniyor.
Aktarılan kaynakla, aralarında yol yapım ve bakım, e-devlet ve veri merkezi projeleri, Lefkoşa’da yapılması planlanan 500 yataklı hastane ve 28 belediyenin altyapı yatırımları dahil pek çok farklı sahada çalışma yapılması planlanıyor.
Başbakan Ersan Saner, çalışmalarda son aşamaya gelen ve bugün imzalanması planlanan 2021 yılı Türkiye –KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın imza törenine katılmak üzere dün akşam Ankara’ya gitti.
Ankara’da resmi temaslarda da bulunacak olan Başbakan Saner’e ziyaretinde Maliye Bakanı Dursun Oğuz da eşlik ediyor.
Bu arada Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Başbakan Ersan Saner ve beraberindeki heyeti kabul edecek.
BRTK
Benzer haberler
Featured
Cape Greko açıklarında fırtına faciası: 1 kişi hayatını kaybetti
Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı
Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı
Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor
Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir
İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli”
“Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu
Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem
Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti!


