200 iş yeri denetlendi

Voice Kıbrıs Haber
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın talimatıyla İlçe Emniyet Kurullarının 18 Ağustos’ta 6 ilçede yaptığı değerlendirme toplantıları sonrasında covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, belediyelerden de alınan destekle dün, birçok iş yeri ve eğlence mekânlarında denetimler gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün belediye ve Polis teşkilatından alınan destekle 6 ilçede yaklaşık 200 iş yeri denetlendi.
Denetimlerin aralıksız şekilde devam edeceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“İçişleri Bakanlığı tarafından covid-19 ile mücadelenin ilk aşamasından beri halk sağlığının korunması, bulaş riskinin azaltılması için 6 ilçede gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra halkımızın bilinçlendirilmesine yönelik de çalışmalar gerçekleştirilecektir.
İlçe Emniyet Kurullarının koordinesinde, gerek belediyeler gerekse de polis teşkilatımızın katkılarıyla sıklaştırılan denetimlerde, sağlık uzmanlarının görüşleri doğrultusunda iş yerlerinde hijyen kurallarının uygulanması, girişlerde kayıt tutularak ateş ölçümlerinin yapılması, maske takma zorunluluğu gibi önemli tedbirlerin uygulanması ve denetimi konusunda gerekli adımları atmaya devam edeceğiz.”
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz"
Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor
115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi
OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026)
Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı
Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı
Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı
24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı




