1974’te öldürülen Gazeteci Adem Yavuz için anma töreni yapıldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
1974’te öldürülen şehit gazeteci Adem Yavuz, Küçük Kaymaklı bölgesinde saldırıya uğradığı yerde ilk kez anıldı.
Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki ara bölgede yer alan anma törenine, şehit yakınları, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği yetkilileri katıldı.
Anma töreni, 14 Ağustos 1974 günü Adem Yavuz’un, meslektaşı Ergin Konuksever ile birlikte yaylım ateşinde kalarak araç içinde vuruldukları bölgede yapıldı. Bir diğer araçta vurulan Hüseyin Kiracıoğulları da törene katılanlar arasındaydı.
Törende saygı duruşunda bulunularak, çelenk bırakıldı.
Türk gazeteci Adem Yavuz, Kıbrıs Harekatı sırasında adada savaş muhabirliği yapıyordu. Gazeteci Ergin Konuksever, Adem Yavuz ile birlikte Kıbrıs Harekatı’nın ikinci aşamasının ilk günü saldırıya uğradı.Saldırının ardından yaralanan Adem, hayatını kaybetmişti.
Benzer haberler
Featured
Ülkemizin sevilen sanatçılarından Mehmet Can hayatını kaybetti
Suriyeli çocuklar barış mesajını 10 metrelik resimle anlattı
Fenerbahçe 8 fark attı, kulüp tarihinde bir ilk yaşandı
Pakistan’da tutuklu eski Başbakan Khan’ın kardeşi gözaltına alındı
Trump "Çok da uzak olmayan bir gelecekte çok büyük şeyler olacak"
İtalya hükümeti, yabancı öğrenci sayısı ve başörtüsü yasağı için yasa tasarısı hazırlıyor
Robotlar için ambulans gerçek oldu
Sisi'den ABD-İran krizinin sona erdirilmesi için kapsamlı anlaşma çağrısı
Tatlısu Harnup Festivali'nde Sembolik Plaj Güreşleri yapıldı



