128 yolcu karantinaya alındı (Videolu)
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Koronavirüs nedeniyle uçak seferlerinin durması nedeniyle KKTC’ye gelemeyen KKTC vatandaşları için uçak seferleri düzenlendi.
Türkiye’den ülkeye getirilmesi için ayarlanan 2 uçaktan ilki, bugün saat 16.30 sıralarında Ercan Havaalanı'na iniş yaptı.
İşlemleri uçak içerisinde yapılan yolcular, daha sonra uçaktan indirildi.
Yolcuları, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan havaalanında karşıladı.
Gelen yolcular, çeşitli otellerde 14 gün süreyle karantinaya alındıı.
Diğer uçağın ise 4 Nisan’da gelmesi bekleniyor.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 4 Nisan tarihinde Ankara’dan 189 öğrencinin KKTC’ye geleceğini belirtti.
Çavuşoğlu açıklamasında, “Bakanlığımızın koordinasyonuyla öğrencilerimizin gelişleri sürecinde gerek İngiltere’de gerekse Türkiye’de görevli eğitim ve kültür ataşelerimizde aktif görev alıp farklı illerde olan öğrencilerin uçakların kalkacağı şehirlere intikalle sürecinde veya karşılaşacakları diğer sorunlarda öğrencilerimize yardımcı olmaktadırlar. Bu bağlamda hem öğrencilerimizin hem de ailelerin içi rahat olsun.” dedi.
(BRT)
Benzer haberler
Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı
Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı
Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi
"Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var”
Güneyde Covid-19 4 can daha aldı!
Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti!
Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka
Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm


