114 bin kişi zehirlendi! Sayı her geçen gün artıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Irak'ın güneyindeki petrol zengini Basra vilayetinde kirli içme suyundan zehirlenenlerin sayısı 114 bine yükseldi.
Irak Meclisi bünyesindeki İnsan Hakları Komisyonu'nun Basra Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, vilayette içme suyunda görülen kirlenmeden dolayı zehirlenen vatandaşların sayısının 114 bine ulaştığı belirtildi.
Açıklamada, yaz aylarından bu yana devam eden sorunu çözüme kavuşturmaları için merkezi hükümet ve yerel idareye çağrıda bulunuldu.
Komisyon son olarak 22 Eylül'de Basra'da içme suyundan zehirlenenlerin sayısını 80 bin olarak açıklamıştı.
Irak Su Kaynakları Bakanlığı verilerine göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün içme sularındaki oranının bin 200'ü geçmemesini istediği katı madde oranı Basra'da 7 bin 500 seviyelerine ulaşmış durumda.
Basra, içme suyunu Dicle ve Fırat Nehirleri'nin birleştiği Şattülarap'tan temin ediyor. Son dönemlerde suda artan tuz oranı ve çevre kirliliğiyle bunu arıtacak yeterli tesisin olmaması nedeniyle zehirlenme vakalarında artış yaşandı.
Benzer haberler
Dünya
"Dünyanın en yaşlı insanı" Ethel Caterham 117'inci yaşını kutladı
Belediye başkanını elektrikli bisiklet çaptı, bisiklet sürmek yasaklandı
Samanyolu'nun en hızlı yıldızı keşfedildi: Işık hızının yüzde sekizine ulaşıyor
Tarihi güçteki "Süper El Nino" ABD'de kış dengelerini değiştirecek
Belçika'daki büyük orman yangını 7. gününde kontrol altına alındı
Almanya'da aşırı sıcaklardan hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 14 bine yükseldi
Trump, yıl sonuna doğru Kuzey Kore lideri Kim ile görüşebileceğini açıkladı
Endonezya'da bir deprem daha
NASA'nın batmakta olan uzay teleskobunu kurtarma görevi başarısızlıkla sonuçlandı


